Cumhuriyet Bayramı, etkinlikle kutlandı

Cumhuriyetimizin 98'inci yılı dolayısıyla dün saat 10.30'da Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi'nde Çerkezköy Final Kampüs Okulları tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Çerkezköy 28.10.2021 19:47:00 0
Cumhuriyet Bayramı, etkinlikle kutlandı

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Okul Müdürü Mehmet Baran’ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşması ile devam etti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Baran’ın konuşmasının ardından 5, 6, 7, 9 ve 10’uncu sınıf öğrencilerinden oluşan okul korosu Müzik Öğretmeni Rabia Nur Söylemez’in nezaretinde hazırladıkları müzik dinletisini sundu.

 

MİLLİ MÜCADELE BAŞARIYLA SONUÇLANDI

 

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan 12/A sınıfı öğrencisi Ayşenur İrdem de 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak büyük fedakarlıklarla başlattığı milli mücadelenin, Türk milletinin inanç ve kararlılığı ile başarıyla sonuçlandığını ve 29 Ekim 1923 tarihinde de Cumhuriyet’in ilanıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulduğunu belirtti. “Biz Türk Milleti olarak bugünlere yolsuz, susuz köylerden, ilaçsız, doktorsuz siperlerden, kıtlıktan, yokluktan, kuşatmalardan, savaşlardan geldiğimizi biliyoruz. Vatan mücadelesi uğruna 3 yaşındaki bebeğini eve bırakıp, cepheye koşan Nene Hatun’u, cepheye cephane taşırken donarak şehit olan Kastamonulu Şerife bacıyı, ‘namus için ölmek bize Ağustos ayında soğuk su içmekten daha tatlıdır’ diyen Gaziantepli Şahin beyi, Fransız askerlerine ilk kurşunu sıkan Kahramanmaraşlı Sütçü İmam’ın aziz hatıralarını ve kararlılıklarını unutmadık” diyen İrdem, atalarımızın gençlerden ve çocuklardan tek isteğinin ‘Cumhuriyeti her zaman koruyup geliştirmeleri’ olduğunu söyledi.

 

“BU ÖNEMLİ GÖREV ÇOCUKLARA DÜŞÜYOR”

 

Bunu yapabilmenin de ancak çok çalışıp Türkiye Cumhuriyeti’nin adını başarılarla andırmak ile olacağını kaydeden İrdem, bu önemli görevin de gelecekte bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olacak olan çocuklara düştüğünü söyledi. Öğrencilerin şiirleri ile devam eden programda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu resim yarışmasında ilçe 2’ncisi olan 2/A sınıfı öğrencisi Aybüke Kaynak’a da Görsel Sanatlar Öğretmeni Dilek Çiçek tarafından ödülü verildi. Cumhuriyet konulu sinevizyon gösterisinin ardından öğrenciler günü anlam ve önemine ilişkin şiirlerini okudu. Dans gösterisinin ardından, öğretmen ve öğrenciler hep bir ağızdan 10. Yıl Marşı’nı seslendirdi.

 

Haber / Fatma Nur VURAL

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10