Türk Kızılay'ından farkındalık etkinliği

29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası kapsamında hem kan bağışının önemini anlatmak hem de vatandaşları kan vermeye teşvik etmek amacıyla etkinlik düzenleyen Türk Kız?

Çerkezköy 1.11.2021 18:13:00 0
Türk Kızılay

Türk Kızılay’ı Çerkezköy Kadın Kolları Başkanlığı, Kızılay Haftası kapsamında etkinlik düzenledi.

 

“BU TEŞVİKİMİZ İŞE YARADI”

 

Etkinlik hakkında bilgi veren Türk Kızılay’ı Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Gonca Demirtaş, “Düzenlediğimiz etkinlik ile 29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası kapsamında vatandaşları bilinçlendirmek istedik. Hem kan bağışının önemini anlattık hem de vatandaşları kan vermeye teşvik ettik. Vatandaşlara broşür, çocuklara ise balon ve şeker dağıttık. Bu teşvikimiz işe yaradı. Çerkezköy halkına duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz” dedi. Demirtaş, Çerkezköy’de geçen hafta 27, bu hafta ise toplam 55 ünite kan toplandığını da sözlerine ekledi.

 

 

“KAN VERME BİLİNCİ OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”

 

Şube Başkanı Hasan Karaca da,Türk Kızılayı Kadın Kolları’nın Türkiye genelinde çeşitli etkinlikler düzenlediğini kaydederek,“Bizim ilçemizde de Kadın Kolları Başkanlığımız böyle bir etkinlik organize etti. Etkinliğimiz ile Türk Kızılay’ının önemini vatandaşlarımıza anlatmayı amaçlıyoruz. Kan bağışının önemine dikkat çekmeyi amaçlıyoruz. Diğer yandan da çocuklarımıza balon ve hediyeler dağıtarak onlarda da küçük yaşlarda kan verme bilinci oluşturmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10