Velimeşe Bozası canlı yayında tanıtıldı

Ergene'nin coğrafi işaret almış Velimeşe Bozası bir haber kanalından yapılan canlı yayınla Türkiye'ye tanıtıldı. Velimeşe Bozası'nın, kış aylarının gelmesiyle beraber vata

Ergene 3.11.2021 15:28:00 0
Velimeşe Bozası canlı yayında tanıtıldı

Ergene Belediyesi, Trakya Kalkınma Ajansı ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) işbirliği ile yapılan girişimler sonucu coğrafi işaret kazandırılarak tescillenen Ergene’nin meşhur lezzeti Velimeşe bozası geçtiğimiz sabah Velimeşe Gölet Kafe’de bir haber kanalının ekranlarından canlı yayınla Türkiye’ye aktarıldı.

 

BOZAYI ŞEF GÜLBİN PEKEL TANITTI

 

Canlı yayında Ergene Belediyesi Aşçılık Kursu eğitmeni Şef Gülbin Pekel meşhur Velimeşe bozasının evde nasıl yapılabileceğini ve püf noktalarını aktardı. Türkiye’ye tanıtılan Velimeşe ve meşhur lezzeti boza ile ilgili olarak yapılan haberler de gün içerisinde televizyon ekranlarında gölet kafeye kahvaltıya gelen misafirlerin yorumları ile boza ile ilgili değerlendirmeleri ile ekranlara getirildi.

 

“EN ÇOK TERCİH EDİLEN İÇECEK”

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Yüksel, “Tekirdağ’ın yükselen değeri Ergene ilçesinin Velimeşe bozası kış aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşlar tarafından en çok tercih edilen içecek oldu. Ergene Belediye Başkanlığımız, Ergene Kaymakamlığımız ve Trakya Kalkınma Ajansının ortak çalışmaları ile meşhur Velimeşe bozamız coğrafi işaret aldı” dedi.

 

“BOZA VÜCUDA SICAKLIK VEREN YÜKSEK KALORİLİ BİR İÇECEKTİR”

 

Velimeşe bozasının ham maddelerinin yulaf, pirinç, darı, arpa, buğday ve mısırdan olduğunu belirten Başkan Rasim Yüksel, “Boza vücuda sıcaklık veren yüksek kalorili bir içecektir. Yüksek kalorisi ile tok tutan boza zengin vitamin ve mineral kaynağıdır. Yüksek protein, yağ ve karbonhidrat içerdiğinden dolayı besin değeri yüksektir. Lezzeti kadar içeriği oldukça sağlıklıdır. Boza E, B1, B2 ve A vitaminleri ile fosfor ve demir gibi minarelleride içinde barındırır” ifadelerini kullandı. 

 

Haber/Fatma Nur VURAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10