Geç gelen yağmur, çiftçinin yüzünü güldürdü

Çerkezköy'de geçtiğimiz günlerde yağan yağmur, çiftçinin yüzünü güldürdü. Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, yağışların, kurumaya başlayan buğdayları yenid

Çerkezköy 5.11.2021 17:55:00 0
Geç gelen yağmur, çiftçinin yüzünü güldürdü

Çerkezköy’e uzun aradan sonra gelen yağmur, çiftçinin yüzünü güldürdü. Etkili olan yağışlar, kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya olan toprakların suyla buluşmasını sağladı.

 

ÇİFTÇİYE UMUT OLDU

 

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, hafta başından itibaren etkili olan yağışları değerlendirdi. Oda Başkanı Toprak, yağışların ekili alanlara iyi geldiğini ifade ederek; “Yağışlar çiftçimize can suyu oldu” dedi. Toprak, “Tarlada ekinler kurumaya, sararmaya başlamıştı. Çiftçinin beklediği yağışlar 15-20 gün geçte olsa gelerek buğdayları yeniden canlandırdı ve çiftçiye umut oldu” diye konuştu.

 

ÇİFTÇİLERİMİZ MUTLU

 

Toprak, “ Yağışlar geç kalmasına rağmen buğdayın gelişmesine yetişti. Bu dönem eken çiftçilerimiz gerçekten çok mutlu, ekmeyenlerde ekmeye başladılar. Trakya’da 3-4 gün yağış beklenmiyor. Bende arazideyim ve bütün çiftçiler tarlada ekim yapıyorlar. Ekim-Kasım ayındaki yağmurlar geçte yağsa çiftçilerimizin yüzünü güldürdü.  Tarım ve barajlar için bu yağmur yeterli değil ama bir nebze olsun iyi oldu” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10