Çerkezköy'de soydaşlar Bulgaristan seçimleri için sandık başına gitti

Bulgaristan'da parlamentoda yeteri çoğunluk sağlanamaması nedeniyle bu yıl üçüncü kez alınan milletvekili seçim kararı ile birlikte cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldı. Türkiye genelinde olduğu gi

Çerkezköy 14.11.2021 17:55:00 0
Çerkezköy

Türkiye'de Bulgaristan seçimleri için oy kullanma hakkına sahip yaklaşık 350 bin çifte vatandaş için Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Mersin, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova'da merkez ve ilçelerde 126 sandık yerleştirildi. Saat 07.00’de başlayan oy verme işlemi, saat 20.00'e kadar devam etti.

 

SANDIK BAŞINA KOŞTULAR

 

Bulgaristan’da parlamentoda yeteri çoğunluk sağlanamaması nedeniyle bu yıl üçüncü kez alınan milletvekili seçim kararı ile birlikte Cumhurbaşkanlığı seçimi gerçekleşti. Türkiye’deki çifte vatandaşlar, parlamentoda daha fazla Türk milletvekilinin seçimi kazanması ve Bulgaristan tarihinde ilk kez Cumhurbaşkanlığı için olan Türk aday Mustafa Karadayı için sandık başına koştu.

 

 

ÇERKEZKÖY’DE TEK SANDIK KURULDU

 

Çerkezköy’de yaşayan yaklaşık 3 bin 500’e yakın seçmen için Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu’nda tek sandık kuruldu. Oy kullanma işlemi için, sandıkların kurulduğu okullarda uzun kuyruklar oluştu. Elektronik ortamda yapılan seçimlerde, seçmenler sadece kimlik belgesi ile oy kullanılırken, ehliyet ise oy kullanmada geçerli olmadı. Seçmen listesinde adı çıkmayanlar kimlik belgelerini ibraz ederek oy kullanabilirken, kayıt yaptırmayanlar ise sandık başında dilekçe doldurarak oy kullanabildi. Seçmenler erkenden sıraya girerek oy vermek için sabırsızlandıklarını belirtirken, parlamentoda 50 milletvekili daha güçlü temsil edilmeyi, aynı zamanda Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin Genel Başkanı Mustafa Karadayı’yı Cumhurbaşkanı olarak görmek istediklerini söyledi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10