Siyaseten değil, Allah rızası için el atın

Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde bitmek bilmeyen eksikler siyaset ve bürokrasi kulvarında çözülemezken; vatandaşların Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde koridorlardaki uzun kuyrukları, hastaların koridorlar

Çerkezköy 14.11.2021 18:07:00 0
Siyaseten değil, Allah rızası için el atın

Hastanenin başlıca sorunları arasında yer alan doktor yetersizliği ile personel eksikliğine bölgede artan nüfus yoğunluğuna paralel olarak hastanenin fiziki yetersizliği de eklenince ortaya çıkan manzara, akıllara 90’lı yılların sağlık skandallarını getiriyor. Çerkezköy, Kapaklı, Saray ve Silivri’nin köyleriyle birlikte yaklaşık 600 bin kişiye sağlık hizmeti dağıtmaya çalışan Çerkezköy Devlet Hastanesi’ndeki kadro eksikliği doktorların özverili çalışmasını adeta kifayetsiz bırakırken, zaman zaman vatandaşla tartışan hemşire ve hasta bakıcılar arasında çıkan tartışmalar ise yine doktorların sağduyulu tutumuyla önleniyor.

 

 

AYRI BİR SKANDALA YOL AÇIYOR

 

Birçok doktorun sekreterinin olmadığı Çerkezköy Devlet Hastanesi’ndeki eksikliklere temizlik ve hasta bakıcıların yetersizliğinin de eklenmesi vatandaşı adeta isyan ettirirken, bu defa hastanedeki hemşireler ‘Gidin yukarıya şikayet edin. CİMER’e yazın’ gibi ifadelerle vatandaşı adeta isyana teşvik ediyorlar. Acilde insanlar Covid önlemlerini adeta hiçe sayarken hastaların 10’ar 20’şer santim aralıklarla sıra beklemesi esnasında kadın hastaların doktora anlattığı mahrem ifadelerin ise orada bulunan herkes tarafından duyulması hasta mahremiyeti açısından ayrı bir skandala yol açıyor. Acildeki doktorun hastaya serum ya da tedavi uygulaması esnasında ikinci çile başlıyor. Müşahede odasında bulunan 14 yatağın boşalması için önündeki 8-10 kişinin serum ve tedavisinin bitmesini bekleyen acil hastaların hastane koridorundaki kıvranışları ve isyanları zaman zaman hastane çalışanları ile hasta yakınlarını karşı karşıya getirirken, bir önceki hastanın örtüsünü ise ya hastanın kendisi ya da hasta yakını değiştirirken hasta uzun bekleyişin ardından bulduğu boş müşahede yatağında tedavi altına alınıyor.

 

 

ANKARA’NIN DUYMASINI İSTİYORUZ

 

Günlük ortalama 3 bin polikliniğin yapıldığı, aylık ise 500 kişiye heyet raporunun verildiği Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde acile ise günlük bin 500 kişinin müracaat ettiği göz önüne alındığında hastanenin fiziki yetersizliği personel eksikliğiyle birleşince pandemi sürecinde cansiperane çalışan sağlık çalışanları ile vatandaşların karşılıklı sevgi ve saygısının yerini sinir ve stres alıyor. Ortaya çıkan tablo karşısında Çerkezköy halkı “Devlet Hastanesi’nin şu anki durumundan bizlerin duyduğu rahatsızlığı maalesef ne iktidar ne muhalefet milletvekilleri ne duyuyor, ne görüyor. Bizler burada acılar içerisinde adeta inim inim inlerken, bürokratların hastanedeki eksikliklerle ilgili siyasilere duyuramadığı feryadımızı artık Allah rızası için Ankara’nın duymasını istiyoruz. Çerkezköy işin ve istihdamın olduğu bir yer. Her gün göç alıyor, insan sayısı artıyor ama hastanede ne doktor sayısı ne çalışan sayısı ne de yatak sayısı artmıyor. Bu çağda ne biz bu muameleyi hak ediyoruz ne de bizim devletimiz vatandaşına böyle bir hizmet sunmayı kendine reva görür. Maalesef bizler bürokrasiyle siyaset kıskacında eziyet çekmeye devam ediyoruz” diyerek Çerkezköy Devlet Hastanesi’ndeki yönetim zafiyetini adeta gözler önüne serdiler.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10