Muharip gaziler için kültür gezisi düzenlediler

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Kıbrıs'ın 38. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla Muharip Gaziler Derneği Marmaraereğlisi Teşkilat bürosu üyeleri için Edirne'ye kültür Gez

Marmara Ereğlisi 16.11.2021 18:11:00 0
Muharip gaziler için kültür gezisi düzenlediler

Edirne Gezisine katılan Kıbrıs Gazileri; Başkan Hikmet Ata ile birlikte birtakım ziyaretlerde bulunduktan sonra kültür gezisine başladılar. Kıbrıs Gazileri; Avrupa Müze Ödülüne layık görülen II. Beyazıt Darüşşifası ve Sağlık Müzesi, Lozan Antlaşması ile vatan topraklarımıza katılan Karaağaç'ta Tarihi Tren Garı ve Lozan Anıtı, Meriç Köprüsü, Mimar Sinan'ın ustalık eseri olan Selimiye Cami, çok kubbeli yapısıyla Osmanlı Mimarisinde özel bir yeri olan Eski Cami, Üç Şerefeli Cami, Edirne'nin tarihi dokusu korunarak modern ve estetik bir anlayışla düzenlenen meşhur Saraçlar Caddesi ve Kapalı Çarşı’yı rehber eşliğinde ziyaret etti.

 

 

“KKTC’NİN 38’İNCİ KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN”

 

Gaziler için ne yapılsa az olduğunu kaydeden Başkan Ata, ‘’Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 38. Kuruluş yıldönümü sebebiyle Muharip Gaziler Derneği Marmaraereğlisi İrtibat bürosu üyelerimiz ile Edirne’ye kültür gezisi gerçekleştirdik. Kültür gezimize başlamadan önce, Edirne’ye Vali Yardımcısı olarak atanan ilçemizin eski Kaymakamı Sayın Sıdkı Zehin’i, Kıymetli Gazilerimizle makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulunduk. Ardından Gazilerimizi Kıbrıs’ta aynı cephede savaştıkları kader arkadaşlarıyla bir araya getirmek için Edirne Muharip Gaziler Derneğini ziyaret ettik. Sonrasında kültür gezimize başlayarak Selimiye Camii, Sultan 2.Bayezit Külliyesi Sağlık Müzesi, Lozan Anıtı ve Eski Tren Garını ziyaret ederek gezimizi sonlandırdık. Gazilerimize ne yapsak az. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 38’inci Kuruluş yıldönümü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

 

Haber/Fatma Nur VURAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10