Çerkezköy HDP'ye şafak baskını

HDP Çerkezköy ilçe binasına, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında polis ve jandarma ekipleri tarafından sabah saatlerinde baskın düzenlendi. Ekipler, ilçe bi

Çerkezköy 17.11.2021 10:56:00 0
Çerkezköy HDP

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, polis ve jandarma ekipleri, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Özcan Sokak'ta bulunan HDP ilçe binasında arama yaptı.

 

 

 

6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

 

Arama öncesi bina çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, özel harekat ve çevik kuvvet polisleri tarafından sokak, araçlarla giriş- çıkışlara kapatıldı. Savcılıktan alınan izinle kapısı açılan binada arama yapan güvenlik güçleri; bilgisayar kayıtları, evrak ve dokümanlara el koydu. Yaklaşık 3 saat süren aramanın ardından el koyulan malzemeler ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın posteri araçlara yüklenip, incelenmek üzere Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına götürüldü. Öte yandan operasyon kapsamında aralarında HDP İl Başkanı Gülcan Çidemli, İlçe Başkanı Kasim Güzel’in de aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

 

VALİLİK BİLGİ NOTU PAYLAŞTI

 

Tekirdağ Valiliği tarafından operasyonla ilgili bilgi notu paylaşıldı. Yapılan açıklamada, “Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğümüzün ortaklaşa yaptığı operasyonda Çerkezköy HDP İlçe Başkanlığı binasında arama yapılmış, yapılan aramada terörist başının posterleri ile çok sayıda yasak yayın ve dijital materyal ele geçirilmiştir. Soruşturma kapsamında il genelinde gözaltına alınan 6 şüpheli şahıs hakkında adli süreç devam etmektedir” denildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10