Tekirdağ 1.Amatör Küme'de heyecan sürüyor

Tekirdağ 1.Amatür Küme'de hafta sonunda dört grupta birbirinden zorlu karşılaşmalar oynandı. A Grubu'nda Karacakılavuzspor, B Grubu'nda Kumbağspor, C Grubu'nda AhimehmetGençlikspor ve Kapaklı

17.11.2021 14:25:00 0
Tekirdağ 1.Amatör Küme

A grubunda haftaya lider durumda giren Karacakılavuzspor evinde Hayrabolu Belediye Gençlik ve Spor Kulübünü konuk etti. Alt sıralardan kurtulmaya çalışan rakibi karşısında zaman zaman zorlanan ev sahibi ekip tecrübesini konuşturarak karşılaşmadan 2-1’lik galibiyet çıkarmasını bildi. Karacakılavuzspor bu galibiyet ile puanını 15 yaparken, konuk ekip Hayrabolu Belediye Gençlik ve Spor Kulübü ise dört puanda kaldı.

 

ZİRVE TAKİBİNİ SÜRDÜRDÜ

 

Zirve takibini sürdüren Kazanderespor ise deplasmanda Kozyörükspor’a konuk oldu. Maçın başından sonuna kadar etkili bir oyun ortaya koyan konuk ekip rakibini dört golle geçmesini bildi. Kazanderespor puanını 9 yaparken, Kozyörükspor ise yedi puanda kaldı. Ligde orta sıralarda mücadele eden Tekirdağ Adaletspor ile Tekirdağ Kartalspor’un maçında galip çıkmazken,karşılaşmada başladığı gibi golsüz eşitlik ile tamamlandı. Grubun bir diğer maçında ise Şalgamlı Gençlikspor ile Tekirdağ İdman Yurduspor karşı karşıya geldi. Karşılaşmada karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı.

 

LİDER İLK KEZ KAYBETTİ

 

B Grubu’nda haftaya yider durumda giren Kumbağspordeplasmanda Çerkezmüsellimspor’a konuk oldu. Bu sezon yenilgi yüzü görmeyen iki takımın mücadelesinde ev sahibi ekip üstün bir oyun ortaya koydu. Rakibini her iki devrede de bulduğu gollerle 2-0 mağlup eden Çerkezmüsellimspor puanını 9 yaparak ikinci sıraya yükselirken, bu sezon ilk yenilgisini alan Kumbağspor ise 12 puanla liderliğini sürdürdü.

 

AKÇEŞMESPOR İKİ GOLLE KAZANDI

 

Zirveden kopmamaya çalışan Tekirdağ SüleymanpaşaAltınovaspor ise deplasmanda Esenspor’a konuk oldu. Alt sıralardan kurtulmaya çalışan rakibi karşısında maçın başından sonuna kadar çok etkili bir futbol ortaya koyan konuk ekip karşılaşmadan da 7-0 galip ayrılarak be sezonki puanını 7 yaptı. Farklı mağlubiyetle taraftarını üzen Esenspor ise beş puanda kaldı. Ligde orta sıralarda mücadele eden iki ekibin mücadelesinde gol sesi çıkmadı. Muratlı 1935 bu beraberlikle puanını 7, Büyük Çınarlıspor ise beş yaptı. Sezona iyi başlayamamasına rağmen ilerleyen haftalarda toparlanan Akçeşmespor ise Bıyıkalispor ile karşı karşıya geldi. Zayıf rakibi karşısında rahat bir oyun ortaya koyan Akçeşmespor Harun Korkmaz’ın ayağından bulduğu gollerle karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı. Bu galibiyet ile Akçeşmespor yedi puana yükselirken, Bıyıkailispor ise üç puanda kaldı.

 

AHIMEHMET GENÇLİKSOPR İKİ GOLLE GÜLDÜ

 

C grubunda zirvede yer alan AhımehmetGençliksporÇorluspor ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın 15’inci dakikasında kırmızı kart gören AhımehmetGençlikspor ilerleyen bölümlerde iyi bir oyun ortaya koyarak uzatma dakikalarında bulduğu iki golle karşılaşmadan üç puan ile ayrılmasını bildi. AhımehmetGençlikspor bu galibiyet ile puanını 15 yaparken, Çorluspor ise yedi puanda kaldı.

 

KARAAĞAÇSPOR LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ

 

AhımehmetGençlikspor ile zirve yarışı yapan Karaağaçspor ise KızılpınarUzayspor ile karşı karşıya geldi. Çıkış arayan rakibi karşısında kontrollü bir oyun ortaya koyan Karaağaçspor ilerleyen bölümlerde bulduğu golle karşılaşmadan üç puan ile ayrılmasını bildi. Puanını 15 yapan Karaağaçspor liderliğini sürdürürken, bu sezon ikinci yenilgisini alan KızılpınarUzayspor ise dört puanda kaldı.

 

SAMSUNLULAR YAŞAR DOĞU’DA KÖTÜ GİDİŞAT SÜRÜYOR

 

Bu sezon ligde istediği sonuçları alamayarak puansız ligin dibine demir atan Samsunlular Yaşar Doğuspor evinde Çorlu Doğanspor’u konuk etti. Alt sıralardan kurtulmak adına önemli bir karşılaşmaya çıkan temsilcimiz rakibi karşısında istediği oyunu ortaya koyamayarak karşılaşmadan mağlubiyet ile ayrıldı. Karşılaşmayı 5-3 kazanan Çorlu Doğanspor bu sezon ki ilk galibiyetini alarak puanını 4 yaptı. Grubun bir diğer karşılaşmasında ise orta sıralarda mücadele eden Ergene KırkgözGençlikspor ile Vakıflar Güvenspor karşı karşıya geldi. Rakibi karşısında maçın başından sonuna kadar üstün bir oyun ortaya koyan Ergene KırkgözGençlikspor karşılaşmadan da 3-1 galip ayrılarak puanını da 7 yaparken, Vakıflar Güvenspor ise altı puanda kaldı.

 

14 GOLLÜ MAÇTA GÜLEN SAĞLIKSPOR OLDU

 

Tekirdağ 1.Amatör Küme D Grubu’nda ise haftaya lider durumda giren Sağlıkspor evinde Çukuryurtspor’u konuk etti. 14 gollü karşılaşmada gülen ise Sağlıkspor olurken, Sağlıkspor’u galibiyete götüren golleri Gökhan Çulha(6), Erkan Çiftler(2), Berk Öküzcü kaydetti. Sağlıkspor bu galibiyet ile puanını da 15 yaparak liderliğini sürdürdü.

 

HAFTANIN MAÇINDA GÜLEN ERGENE PINARSPOR OLDU

 

Zirveyi ilgilendiren en önemli maçta ise Ergene Pınarspor ile Çorlu Belediye Futbol Kulübü karşı karşıya geldi. Müthiş bir çekişmenin yaşandığı karşılaşmada Ergene Pınarspor kalesinde tek gol görmesine rağmen rakip filelere üç gol atarak karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı. Ergene Pınarspor bu galibiyet ile puanını 15 yaparak zirve takibini sürdürürken, Çorlu Belediyesi Futbol Kulübü bu sezonun ilk yenilgisini alarak 12 puanla üçüncü sıraya geriledi.

 

ÇERKEZGÜSPOR TOPARLANIYOR

 

Sezona kötü başlamasına rağmen ilerleyen haftalarda toparlayan temsilcimiz Çerkezgücüspor deplasmanda Ergene Belediyespor’a konuk oldu. Maça mutlak üç puan parolası ile başlayan temsilcimiz ilerleyen bölümlerde bulduğu golle karşılaşmada öne geçmesini bildi. Oyun disiplininden kopan rakibi karşısında rahat oyununu sürdüren temsilcimiz Çerkezgücüspor bir gol daha bularak karşılaşmadan 2-0 galip ayrılmasını bildi Bu galibiyet ile Çerkezgücüspor puanını 6 yaparken, Ergene Belediyespor ise beşinci hafta sonunda da puanla tanışamadı.

 

ÇORLU RUMELİSPOR KENDİNE GELDİ

 

Haftanın bir diğer karşılaşmasında ise Çorlu Rumelispor ile Ergene Gençlerbirliğispor karşı karşıya geldi. Alt sıraları ilgilendiren önemli karşılaşmada rakibine göre daha az hata yapan Çorlu Rumelispor rakibini 3-2 mağlup ederek önemli bir galibiyete imza attı. Çorlu Rumelispor puanını 6 yaparken, Ergene Gençlerbirliğispor ise üç puanda kaldı.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10