Edirne'de judo turnuvası düzenlendi

Edirne'nin kurtuluşunun 99'uncu yılı dolayısıyla, Mimar Sinan Spor Salonu'nda Uluslararası Judo Turnuvası düzenlendi.

18.11.2021 15:56:00 0
Edirne

BİR ÇOK ÜLKEDEN SPORCU KATILDI


Farklı boylardan, 7 ülkeden bine yakın sporcunun katılım gösterdiği turnuva, birbi-rinden çekişmeli müsabakalara sahne olurken, turnuvaya Yunanistan, Bulgaristan, Moldova, Romanya, Kosova, Arnavutluk ve Bosna Her-sek'ten sporcuların yanısıra, Türki-ye'den farklı şehirlerden spor kulüplerinin judocuları katıldı.

 

GELENEKSEL HALE GETİRMEK İSTİYORUZ

 

Turnuvayla ilgili konuşan Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, amaçlarının organizasyonu geleneksel hale getirmek olduğunu ifade etti. Huysuz, "Hem Türk Judo'suna katkısı olacak bir turnuva, hem de Edirne'mizin kurtuluşu dolayısıyla yapılan güzel bir turnuva. Ülke genelinden de illerimizden gelen çok sayıda sporcumuz var, bu nedenle oldukça renkli bir organizasyon oluyor. İnşallah bundan sonra gelecek yıllarda bu turnuvanın ismini tanıtmak hem de Edirne'yi tanıtmak için tekrar yaparız. Bundan sonra yıllık takvimimizde de yer alacak. Uluslararası Edirne'nin Kurtuluşu olarak düzenleyeceğiz" diye konuştu. 


'JUDO'DA İYİ SEVİYEDEYİZ' 


Judo'nun Türkiye'nin 81 ilinde aktif olarak devam ettiğini ve 23 bin lisanslı sporcu bulunduğunu ifade eden Huysuz, "Şu anda 81 ilde Judo aktif bir şekilde devam ediyor. 23 bin lisanslı sporcumuz var. Bunlar pandemiden dolayı biraz engellendi çünkü bizim sporumuz temaslı bir sporcu olduğu için bu süreçte çok yapamadık. Yeni yeni daha aktif hale gelmeye başladık. Şu anda 81 ilde aktif 23 bin sporcumuz var. Bunun 12 bini erkek, 11 bini kadın. Yani orada da bir kadın-erkek eşitliği var. Yani şu anda geldiğimiz noktada oldukça iyi seviyedeyiz" dedi.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10