Vali Yıldırım, öğretmenleri ağırladı

Vali Aziz Yıldırım, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebeti İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan'ı ve Tekirdağ'da görev yapan öğretmenleri makamında kabul etti.

Tekirdağ 24.11.2021 15:45:00 0
Vali Yıldırım, öğretmenleri ağırladı

İlk olarak Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Tarihi Tekirdağ Valilik binası önünde çelenk sunma töreni düzenlendi. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Şehit Öğretmenler Anıtı'nda düzenlenen çelenk sunma töreni gerçekleşti. Törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Programda ayrıca Şehit Öğretmen Neşe Alten'in yaşam öyküsü anlatıldı.Süleymanpaşa’daki çelenk sunma törenlerine; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Atilla, protokol üyeleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

 

“RESMİ BİR GÖREV YAPMASA DA ANNELERİMİZ ÖĞRETMEN”

 

Öğretmenler programın ardından Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ı ziyaret etti. Ziyarette öğretmenlerle sohbet eden Tekirdağ Valisi Yıldırım, “Öğretmenler Gününüzü kutluyorum.  Öğretmenler günü gerçekten önemli bir gün. Hele anneler açısından, değerli öğretmenlerimiz açısından çok daha önemli bir gün. İnsanların doğduktan sonra ilk okulu anne yanı, ev hane. Çünkü elinde diploması olmasa da resmi bir görev yapmasa da annelerimiz öğretmen. Her şeyi ilk defa onlardan öğreniyoruz, bu çok kıymetli. Sonrasında da okullarda sadece kendi çocuklarını değil de başkalarının çocuklarını da eğitmeye, onlara da güzellikler aşılamaya, onları da hayata hazırlamaya gayret etmeye başladıklarında bakıyorsunuz ki fevkalade güzel sonuçlar çıkıyor. Bu yüzden çok kıymetli buluyorum ben öğretmenlerimizi. Sizlere de meslek hayatlarınızda başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.Ziyarette öğretmenler de öğretmenlik mesleği ile ilgili duygu ve düşüncelerini ifade ettiler.

 

Haber/Fatma Nur VURAL 


0282 726 91 91
0282 747 65 10