Kaymakam Duru: Adsız kahramanların başında öğretmenler gelmektedir

Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Kasım 1928 günü "Millet Mektepleri'ninBaşöğretmenliği"ni kabul ettiği 24 Kasım Öğretmenler Günü ül

Çerkezköy 24.11.2021 16:48:00 0
Kaymakam Duru: Adsız kahramanların başında öğretmenler gelmektedir

Öğretmenler Günü kapsamında Çerkezköy Hükümet Konağı önünde, dün saat 10.30’dailk olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ün Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından sona erdi. Çelenk sunma törenine Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Kaymakam adayı İsa Bertan, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Jandarma Komutan Jandarma Yüzbaşı Serkan Engin, İlçe Emniyet Müdürü Harun Özcan, Belediye Başkan Yardımcıları Nedim Yılancı ve Enver Bayram, CHP İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, İYİ Parti İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin GümüşTürkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, okul müdürleri, öğretmenler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

 

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Çelenk sunma töreninin ardından Atatürk Kültür Merkezi’nde Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladıkları 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel program düzenlendi. Saat 11.00’de başlayan programa Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Kaymakam adayı İsa Bertan, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Jandarma Komutan Jandarma Yüzbaşı Serkan Engin, İlçe Emniyet Müdürü Harun Özcan, Belediye Başkan Yardımcıları Nedim Yılancı ve Enver Bayram, CHP İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, İYİ Parti İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Hayırseverler Ahmet Çetin ve Seval Çetin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, okul müdürleri, öğretmenler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Tekirdağ AK Parti Milletvekilleri Çiğdem Koncagül ve Mustafa Yel’in kutlama mesajlarının sunumuyla devam etti.

 

HER DAİM YAVRULARIMIZIN YÜREĞİNDE

 

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, öğretmenlerin çocukları ve yarınların teminatı gençleri sevgi ve emekle bir nakkaş titizliği ile ilmek ilmek işlediğini ve onları yarınlara hazırladığını belirterek, “Onların millî ve manevi değerlerinin gelişmesinde ve korunmasında aktif rol oynayan, salgın sürecinde küçücük ekran başında yavrularımızın geleceği için uzakları yakın eden, yemek masasını tahta yaparak çocuklarımızın kalbine baharlar getiren, ufku görebilmelerine liderlik eden, kimi zaman bir dağ köyünde, sobanın yanında veya tahtanın önünde. Kimi zaman karlı yollarda, okul bahçesinde. Ama her daim sınıfında, yavrularımızın yüreğinde, ilim irfan yolunda ve onlara eğitim ışığıyla yol açıp yön gösteren, yaptığı çalışmalarla meslek ve ülke şuuru ile değerlerimize değer katan, iz bırakan, bilgi ve hikmet sahibi asalet unvanlı mimarlar olarak Yeni Türkiye’nin geleceğinin inşasında örnek ve öncü olan meslektaşlarım. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nüz kutlu olsun” dedi.

 

“SİZLERE VERİLEN DEĞER, HER ŞEYE DEĞER”

 

Öğretmenleri sadece bugün değil, yetiştirdikleri bahçelerin binlerce çiçeğinden birileri olarak hayatın her alanında, topluma kattığınız değerlerle her zaman andıklarını belirten Gümüş, “5 yıldan fazla bu ilçede görev yapıyorum, sizlere daha iyi eğitim ortamları hazırlamak için ekibimle birlikte sadece bir gün değil her gün sizlerle olmaya çalıştık. Unutmayalım ki, sizlere verilen değer, her şeye değer” ifadelerini kullandı.

 

 

ŞEHİT ÖĞRETMENLER DE UNUTULMADI

 

Ülkemizin her yerinde izleri olan ve tomurcuk derme derdiyle yola çıkan şehit öğretmenler, Neşe Alten, Şenay Aybüke Yalçın, Yusuf Elitaş, Necmettin Yılmaz’ı da anan Hüseyin Gümüş, “Semaya kanat çırpan öğretmenim. Yavrularımız ve bu ülke için yaptıklarınız satırlara sığmaz. Öğrencilerimize iyiliğin sonsuz, kalıcı ve güzel, kötülüğün çirkin ve geçici olduğunu öğretin, Kıskanmamayı öğretin, arkadaşının başarısından mutlu olmayı, birlikte sevinçleri, hüzünleri paylaşmayı, hayatı dinlemeyi, hayattaki gizil ahengin farkına varmayı. Her şeyin bir sonu olduğunu öğretin. Sahip olduğu bütün değerlerin bir gün keyif vermeyebileceğini, kazanılan ve harcananın bir sonu olduğunu, her şeyi tüketebileceğini, tüketemeyeceği tek şeyin bilgi olduğunu, bilginin en büyük güç olduğunu, her koşulda ayağa kalkabilmeyi öğretin” dedi.

 

 

“BİNLERCE YILDIZIN ALTINDA GÖKYÜZÜNÜ SEYRETMESİNİ ÖĞRETİN”

 

“Kitaplardan keyif almasını, hayvanlardan korkmaması öğretin” diyerek sözlerine devam eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, “Arıların bizi sokmasından çok, nasıl bal yaptığını anlatın, yağmurdan sonraki toprak kokusundan keyif almasını, fidan dikmeyi ve bir fidana su vermeyi, bir gül dermek için bin dikene katlanmayı öğretin. Sonbaharda yüce izinle dökülmüş binlerce yaprakların üzerinde faşır faşır yürümeyi, derelerde şarıldayan su seslerini ve coşkusunu,  soğuk kış gecesinde ateş yakmayı, etrafında dost sohbetlerini, binlerce yıldızın altında gökyüzünü seyretmesini öğretin” ifadelerini kullandı.

 

“KALBİNİ VE RUHUNU KENDİSİNE SAKLAMASI GEREKTİĞİNİ ÖĞRETİN”

 

Öğretmenlerin öğrencilere, şartlar çok zor olsa da yalan söylememesini öğretmesi gerektiğini de kaydeden Gümüş, “Kazandığı elli milyonun piyangodan çıkan beş yüz milyardan çok daha keyifli olduğunu öğretin. Alın terine saygıyı. Yapabilirse bunu en büyük fiyata satmasını, ama kalbini ve ruhunu kendisine saklaması gerektiğini öğretin. Basit yaşaması gerektiğini öğretin ona, çay içmekten keyif almasını... Ama bu çayı beraber içebileceği dostlar edinmesi gerektiğini de öğretin. Temiz kokmasını, sorgusuz sevmeyi, el yazısı ile notlar yazmayı, lafı dolandırmamayı, müziği sevmesini, sporla barışık yaşamasını. Bayrağını, Milletini, ülkesini sevmeyi, şehit ve gazilerine saygı duymayı öğretin” dedi.

 

“BÜTÜN MESELE EN İYİ İNSAN OLMAK

 

Gümüş sözlerinin devamında, “Koşullar ne olursa olsun bir Ömer terazisince adil olmayı, bir Ali gönlü ile bize bir harf öğretenlere kırk yıl şükran duymayı, Anadolu’nun kapısını bizlere açan Alparslan’ı, bir beylikten cihan imparatoru çıkaran Ertuğrul Gazi’yi çağ açıp çağ kapatan Fatih’i ve Başöğretmen  şuuruyla ilmi, fikri, vicdanı hür nesilleri yetiştirmeyi,  bir ülkeyi Amasya’dan Sivas’a Erzurum’a kadar  harf harf mamur eden Mustafa  Kemal Atatürk cesaretini ve bilgeliğini öğretin ve akıp giden zamanlar boyunca aslında bütün meselenin en iyi insan olmak, insan kalmak olduğunu öğreten ve insan yetiştiren, öğretmenim, öğretmenler gününüzü kutluyor, hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

 

ADAYLIK SÜRECİNİ TAMAMLAYAN ÖĞRETMENLERİN YEMİN TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ün konuşmasının ardından, Çerkezköy’de görev yapan ve adaylık sürecini tamamlayan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi. Yemin töreninin ardından “Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve şehit öğretmenlerimiz Şenay Aybüke Yalçın’ın ve Necmettin Yılmaz’ın şahsında bütün şehit öğretmenlerimize ithafen emek verip kaleme alarak hazırladığım “24 Kasım Öğretmenler Günü” ile ilgili duygu ve düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum” diyerek sözlerine başlayan Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, “Öğretmenler gününün amacı hem Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak hem de öğretmenin toplumdaki yeri, rolü, önemi ve değerini ortaya koyup onu hak ettiği en onurlu ve müstesna yere oturtmaktır. Ayrıca öğretmenliğin milletimiz ve gelecek nesiller için ne kadar yüce bir değer olduğunu bu günde ortaya koymaktır” dedi.

 

 

“BENİM ASIL ANLATILACAK YANIM ÖĞRETMENLİĞİMDİR”

 

“Atatürk, Kurtuluş Savaşını ve hayata geçirdiği yenilikleri hep sabırlı, ikna edici, güven verici, bilgili öğretmenliği sayesinde başarmıştır” diyen Kaymakam Duru, “Atatürk, “Benim asıl anlatılacak yanım öğretmenliğimdir. Topluma, millete ben öğretmenlik yapabiliyorsam beni onunla anlatın. Yoksa kazandığım yaptığım öteki işlerle beni anlatmanız pek önemli değildir.” Sözleriyle öğretmen yönünün anlatılmasını istemekle, öğretmenin milleti yücelten çok önemli bir varlık olduğunu vurgulamıştır” ifadelerini kullandı.

 

 

“YÜCE BİR GÖREVDİR”

 

Kaymakam Murat Duru sözlerinin devamında “Karşılığı hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek kadar saygın ve fedakarlık mesleği olan öğretmenlik, sınırları okul ve sınıf duvarlarıyla çizilemeyen, belli bir zaman dilimine sığamayacak kadar önemli sorumluluk gerektiren yüce bir görevdir. Bu çok özel görevin, tarihin derinliklerine inildikçe hep böyle kabul edildiği görülmektedir. Hz. Ali “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” sözü ile öğretmenlik mesleğini en mükemmel güzellikte yüceltmiştir. Yüce yaratan tarafından dünya yaratıldığından beri öğreticilik yaşadıkları dönemlerde “peygamberlere” daha sonra “alimlere” ve çağımızda da öğretmenlere emanet edilmiş olup, sonsuza kadar da böyle devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

 

 

“KALKINMANIN TEMEL ŞARTI EĞİTİM VE ÖĞRETİMDİR”

 

Öğretmenlerin her zaman bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olduğunu kaydeden Kaymakam Duru, “Bir milletin çağdaş, kalkınmış ülkeler düzeyine erişebilmesi ancak; eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesiyle mümkün olacaktır. Eğitime ve eğitim ordusu olan öğretmenlere gereken önem ve ilgiyi göstermeyen milletler, başka milletlerin kölesi olmaya mahkumdur. Kalkınmanın temel şartı eğitim ve öğretimdir” dedi.

 

“ÇOCUKLARIMIZIN ZİHİNLERİNİ KÖLELİKTEN KURTARALIM”

 

Atatürk’ün ve dava arkadaşlarının eseri olan modern Demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin bugünlere ulaşmasında emeği geçen adsız kahramanların başında öğretmenlerin geldiğini vurgulayan Duru, “En zor şartlarda, Anadolu’nun en ücra köşelerine ulaşıp ışık saçan, feragatlerin en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir idol olarak benimseyip ülkemizi çağdaş, kalkınmış ülkeler seviyesinin en ön safına geçirme gayreti gösteren öğretmenlerimize bu vesileyle hürmet ve şükran hislerimi sunmayı bir görev sayıyorum. Çocuklarımızın zihinlerini kölelikten kurtaralım, hayatlarını sorgulama imkânı verelim. İnsana insan olduğu için değer verilmesi gerektiğini öğrenelim ve öğretelim. Genç bireyin daha önce yapılmış ve söylenmiş olanlara ve yanlışlara karşı çıkma ve onlara körü körüne bağlanma yerine farklı düşünceler ve çözümler üretmelerine yardımcı olalım. Yüzeysellikten kurtaralım” ifadelerini kullandı.

 

“KİTAP OKUMAYI SEVELİM VE SEVDİRELİM”

 

“Kitap okumayı sevelim ve sevdirelim” diyerek sözlerine devam eden Kaymakam Murat Duıru, “Çocukların sadece kitapları bir ders aracı olarak görmelerine engel olalım. Kitapların insan gelişiminde ve eğitiminde en önemli faktör olduğunu asla unutmayalım. Bilginin farklılık yaratan fark olduğunu ve bilgiye sahip olanın üstün insan olduğunu bilelim. Günümüzde beynini ve kendisini milletine adayarak katkıda bulunacak nitelikli gençlere ihtiyaç vardır. Bu ihtiyacın karşılanması da iyi eğitim görmüş gençlerimizle mümkün olacaktır. Çünkü yaşadığımız çağın gereği, bilgiye sahip olan ve bilgiyi ülkesi için kullanan milletler ve insanlar daima 10 adım önde olacaklardır” dedi.

 

“YARINLARA EMİN ADIMLARLA YÜRÜYEN GENÇLER YETİŞTİRMELİYİZ”

 

Kaymakam Duru, sözlerinin devamında “Çocuklarımızı çağın gerektiği donanımda yetiştirirken, bir yandan da inançlı, ahlaklı ve tarihini iyi bilen günümüzü her yönüyle değerlendiren ve yarınlara emin adımlarla yürüyen gençler yetiştirmeliyiz. Tarihte olduğu gibi günümüzde de gelecekte de istikbalimize ve istiklalimize kast eden ve edecek olan tek dişi kalmış emperyalist canavarların ve onların gayri meşru çocukları olan PKK, FETÖ /PYD (Fetullahçı Terör Örgütü/ Parelel Devlet Yapılanması),DHKPC ve DAEŞ gibi hain ve alçak kanlı terör örgütlerinin ve mensuplarının amaç ve hedeflerini, gözümüzün nuru çocuklarımıza ve gençlerimize çok ama çok hassasiyetle bilinçli bir şekilde öğretelim. Yine ecdadımızın Çanakkale’de, İstiklal Savaşında ve milletimizin 15 Temmuz’da şehitler vererek kanla yazdığı destanları her daim ibret alacak şekilde çocuklarımıza anlatmalıyız. Anlatmalıyız ki 1071’den beri canımızdan çok severek yaşadığımız altı dolu üstü dolu cennet Anadolu topraklarında nazlı nazlı dalgalanan al yıldızlı al bayrağın ve hoş seda ile okunan ezan eşliğinde sonsuza dek Müslüman Necip Büyük Türk Milleti’nin çocukları yaşasın” ifadelerine yer verdi.

 

YARIŞMALARIN KAZANANLARINA ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Kaymakam Murat Duru konuşmasının ardından tüm emekli öğretmenler adına Mustafa Salih Özkadıoğlu’na “ Hizmet Şeref Belgesi” takdim etti. 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Çerkezköy’de düzenlenen okulöncesinde resim, ortaokullarda şiir ve liselerde kompozisyon yarışmasının kazananlarına ödülleri verildi. Okul Öncesi resim dalı birincisi Müjgan- Serkan Karagöz Anaokulu öğrencisi Defne Minel Demirel, İlkokullarda resim dalı birincisi Yunus Emre İlkokul öğrencisi Irmak Çiftçi, Ortaokul düzeyinde şiir dalı birincisi 75. Yıl Ortaokul öğrencisi Melis Alözkan, Lise düzeyinde kompozisyon dalı birincisi Sarbak Metal Anadolu Lisesi öğrencisi Tülin Kahriman hediyelini Murat Duru ve kaymakam adayı İsa Bertan’ın ellerinden alırken, okulöncesinde resim dalı ikincisi Azize Şahap Bozkurt Anaokulu öğrencisi Yusuf Ege Yüksel, ilkokullarda resim dalı ikincisi Şehit Dinçer Ersoy İlokul öğrencisi Zeynep Gülce Güvensoy, Ortaokul düzeyinde şiir dalı ikincisi Şehit Erdem Uçar Ortaokul öğrencisi Elanur Kaya, lise düzeyinde kompozisyon dalı birincisi Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi öğrencisi Elif Seda Güvensoy ise ödüllerini kaymakam adayı İsa Bertan verdi. Son olarak anasınıfı düzeyinde resim dalı üçüncüsü Recep Arif Gabralı İlkokulu öğrencisi Kerem Kaymak, ilkokul düzeyinde resim dalı üçüncüsü İnci Narin Yerlici ilkokulu öğrencisi Ayşe Rana Gül, ortaokullarda şiir dalı üçüncüsü Metin Seçkin Ortaokulu öğrencisi Zehranur Adanır, Liselerde kompozisyon dalı üçüncüsü Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi öğrencisi Tuanna İkra Akın ise hediyelerini Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ellerinden aldı.

 

 

Hediye takdiminin ardından Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Deniz Hatice Ilgın ‘Dünyanın Bütün Çiçekleri’ adlı şiiri okudu. Ilgın’ın ardından Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Sertaç Kılıç, Harun İlyas Karaca ve Nurullah Kaçmaz’ın yönetiminde hazırlanan oratoryo gösterisi sunuldu. Daha sonra Seval Ahmet çetin Fen Lisesi öğrencileri ve müzik öğretmeni Gözde Dağ yönetiminde hazırlanan Gençlik Korosu’nun birbirinden güzel türküleri hep bir ağızdan seslendirmesinin ardından program sona erdi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10