Yurdakul: Ekolojik dengeye zararı olacak projelerin her zaman karşısındayız

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, 27 Kasım 2021 Cumartesi günü saat 12.00'da Uzunköprü  Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği 2. Olağ

Malkara 28.11.2021 15:54:00 0
Yurdakul: Ekolojik dengeye zararı olacak projelerin her zaman karşısındayız

Keşan Kent Konseyi ve Saros Gönülleri tarafından organize edilen basın açıklamasına Belediye Meclis Üyesi Ahmet Tezcan’da katılarak destek verdi.

 

 

“UMARIM YURTTAŞLARIMIZIN MÜCADELESİ SES GETİRİR”

 

Başkan Yurdakul konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada: “Keşan’da Gökçetepe ve Sazlıdere köyleri arasında doğal gaz taşıma ve yükleme limanı gemi iskelesi (FSRU Liman ve Boru Hattı) projesinin yapımı mahkeme kararlarına rağmen devam ediyor olması bölge halkı olarak bizleri derinden üzmektedir. Projeye karşı üç ayrı bilirkişi keşfinde de bilirkişi heyetleri projenin inşaat, ziraat, jeoloji, hidrojeoloji, biyoloji ve orman bilimlerine birçok yönden aykırı olduğunu ortaya koyan raporlar verilmesine rağmen projenin inşaat çalışmaları halen durdurulmadı. Bizler ülkemiz için yapılacak yatırımlarla karşı değiliz, ancak ekolojik dengeye zararı olacak projelerinde her zaman karşısındayız. Umarım yurttaşlarımızın mücadelesi ses getirir ve Saros Körfezi için Adalet yerini bulur“ ifadelerini kullandı.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10