Balkan Şehirleri zirvesi sona erdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen Balkan Şehirleri Zirvesi'nin kapanış töreni düzenlendi. Törene katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, â€

Tekirdağ 1.12.2021 17:57:00 0
 Balkan Şehirleri zirvesi sona erdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen ve iki gün süren B40 Balkan Şehirleri Ağı Zirvesi başlangıç buluşması, katılımcı Belediye Başkanları ve belediye temsilcilerince nihai hale getirilmesi ve deklarasyon metninin okunması ile dün sona erdi.

 

24 BELEDİYE BAŞKANI TARAFINDAN İMZALANDI

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun okuduğu metinde "İstanbul Zirvesiyle yukarıdaki ortak değerler ışığında oluşturduğumuz B40-Balkan Şehirleri Ağı çatısı altında; Bu ağ çerçevesinde beraber çalışarak şehirlerimiz arasındaki diyalogu güçlendirmeyi, Ekonomi, kültür ve inovasyon alanlarında iş birliği kurmayı, İklim değişikliğinin etkilerini tersine çevirmeye ve bölgemizdeki yerel demokrasi ile iyi komşuluk ilişkilerini güçlendirmeye odaklanan yeni iş birliği alanlarını geliştirmeyi, Yerel ve bölgesel düzeyde karşılaşılan zorlukları, çözüm yollarını ve iyi uygulamaları taraflarla paylaşarak ortak platformlarda mütekabiliyet ve diyalog çerçevesinde değerlendirmeyi, tüm seviyelerde karar alıcılara yönelik tavsiye geliştirilme süreçlerine katkı sunmayı,  Ağ üyelerince belirlenecek yıllık öncelikler çerçevesinde platform toplantılarının planlanması ve toplantı gündemlerinin belirlenmesine katkı sağlayarak, toplantılara Başkan ve teknik personel ile katılmayı, düzenlenecek toplantılara ev sahipliği yapmayı ve katılmayı, ağ sekretaryasına destek sunmayı beyan ediyoruz" ifadelerini kullandı.  Deklarasyon metni, aralarında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın da yer aldığı 11 ülkeden 24 belediye başkanı tarafından imzalandı.

 

“BERABER ÇALIŞMA NOKTASINDA MUTABAKAT SAĞLADIK”

 

Balkan Şehirleri Zirvesi'nin son derece faydalı ve verimli geçtiğini belirten Başkan Kadir Albayrak, "İstanbul Büyükşehir Belediyemizin ev sahipliğinde 24 Balkan Belediyesinin yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen Balkan Şehirleri Zirvesi'ne katılım sağladık. Güçlü sanayisi, tarım ve hayvancılığı, gelişmiş ulaşım ağı, lojistik yatırımları, üniversitesi ve turizmi ile gelişen ve büyüyen mavi gözlü kentimizi tanıttık. Balkan Şehirlerimizin değerli başkanları ile işbirliği ve diyaloğun geliştirilmesi yönünde görüş birliğine vardık. Bölgesel ve küresel düzeyde ortak çözümler üretmek üzere beraber çalışma noktasında mutabakat sağladık" ifadelerini kullandı. Balkan Şehirleri Zirvesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile aralarında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın da bulunduğu konuk belediye başkanlarının aile fotoğrafı çekimiyle son buldu.

 

Haber/Gülay Yiğit SEZEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10