Engelsiz bir gelecek için balonlar gökyüzüne bırakıldı

2013 yılında Çerkezköy'lü hayırseverler Müjgan – Serkan Karagöz tarafından yaptırılan Çerkezköy Müjgan - Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde, 3 Aralık Dünya Engel

Çerkezköy 3.12.2021 17:05:00 0
Engelsiz bir gelecek için balonlar gökyüzüne bırakıldı

Çerkezköy Müjgan - Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde dün saat 13.45’de düzenlenen balon uçurma etkinliğinde, ; Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, eşi Elif Duru, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Şube Müdürleri Arif Zenginal ve Hasan Volkan Aksoy, hayırsever Müjgan – Serkan Karagöz çifti, öğretmenler ve özel öğrenciler yer aldı.

 

“GÜZEL EVLATLARIMIZIN HEPSİNİ ÇOK SEVİYORUZ”

Programda konuşan hayırsever Serkan Karagöz, “Bugün nedeniyle toplandık. Biz güzel evlatlarımızın hepsini çok seviyoruz. Onların hepsi bizim canımız, meleklerimiz. Allah bu meleklerimize hizmet etmeyi bize nasip ettiği için kendimizi şanslı hissediyoruz” derken hayırsever Müjgan Karagöz, “Özel çocuklarımızın ve özel insanlarımızın yanında bir gün değil her gün olduğumuzu bilmenizi istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

“KENDİ KAFAMIZDAKİ ENGELLERİ KALDIRMALIYIZ”

 

Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru yaptığı konuşmada, “Çerkezköy Müjgan - Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi gerçekten çok güzel bir okul olarak inşa edilmiş. Özel yavrularımız bu okulda eğitim öğretim görüyor. Bizler de Çerkezköy’ümüzde özellikle eğitim alanında özellikle de özel çocuklarımızın eğitimi alanında inşallah elimizden gelen her türlü çabayı, katkıyı sağlayarak gözümüzün nuru, geleceğimizde her şeyimiz olacak çocuklarımızın eğitiminin çıtasını en yukarıya en iyi şekilde çıkarmak için hep birlikte mücadele edeceğiz.  Bugün bildiğiniz gibi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Hem dünyada hem de ülkemizde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde çeşitli etkinlik ve faaliyetlerle farkındalık yaratılmaya çalışılıyor. Bugün ilçemizde katıldığım 4’üncü program. 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla 10 tane program olsa 10 tanesine de katılmaya her zaman hazırım. Engelli yavrularımız birer melek, onlar bize Allah’ın emaneti. O yüzden Allah’ın bir emaneti olarak bakmak durumundayız. Biz esas kendi kafamızdaki engelleri kaldırmak durumundayız. Eğer biz kendi kafamızdaki engelleri kaldırırsak o yavrularımız, gençlerimiz, insanlarımız daha rahat yaşayacak, daha güzel ve daha mutlu olacaklardır” ifadelerini kullandı.

 

“İŞTE O ZAMAN BÜTÜN ENGELLERİ YIKMIŞ OLURUZ”

Kaymakam Duru, herkesin bir saniye sonra engelli olup olmayacağının bir garantisi olmadığını kaydederek, “Engelli olmayan herkes bu idrak ile yaşamalı, bu idrak ile o yavrularımıza o insanlarımıza yaklaşmalı ki hayatları kolaylaşsın. Her an her saniye bu insanlarımızın yerine kendimizi koymalı, empati yapabilmeliyiz. İşte o zaman bütün engelleri yıkmış oluruz” ifadelerine yer verdi.

 

 

KENDİ YAPTIKLARI HEDİYELERİ VERDİLER

Konuşmaların sona ermesinin ardından özel öğrenciler, Kaymakam Duru ve eşi Elif Duru’ya okulun atölyelerinde hazırladıkları resim, kapı süsü ve tabloyu hediye etti. Hediye takdiminden sonra renkli  balonlar gökyüzüne bırakıldı.

 

 Haber/Fatma Nur VURAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10