Kapaklı meclisi yılın son toplantısını gerçekleştirdi

Kapaklı Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısı Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ikinci oturum ile tamamlandı.

Kapaklı 3.12.2021 17:51:00 0
Kapaklı meclisi yılın son toplantısını gerçekleştirdi

 

Açılış ve yoklama ile başlayan toplantıda İmar komisyonuna havale edilen konular görüşüldü. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından sunulan ve 4 adet Trafo Alanını içeren 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine ait Plan Paftaları ve Plan Açıklama Raporunu içeren ve komisyonca oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edilirken, Mimar Sinan Mahallesi Mühendis Sokak yanında bulunan park alanına Şah Baba isminin verilmesi talebinin uygun olduğuna dair komisyonca oy çokluğuyla alınan karar meclisten de oy çokluğu ile geçti. Karaağaç Mahallesi 710 ada ve 711 ada arasından başlayarak, 721 ada ve 722 ada arasında son bulan isimsiz sokağa Ufuk Demir Sokak isminin verilmesi talebinin uygun olduğuna dair komisyonca oy çokluğuyla alınan karar mecliste de oy çokluğuyla kabul edildi.

 

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Bahçelievler Mahallesi 824 Ada 23 Parsele İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğini içeren ve Belediye Kanunu’nun 18(c) maddelerine istinaden onaylanmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine gönderilmesinin uygun olduğuna komisyonca oy birliği ile karar verilen rapor meclisten de oy birliği ile geçerken,  Karaağaç Mahallesi İmar Planı Revizyonuna Esas Kamu Yararı Kararı Alınması konulu yazısı da oy birliği ile kabul edildi. Pınarça Mahallesi, 289 Ada1 Parsel ve 290 Ada 1 Parsele İlişkin İmar Planı Çalışmalarına Esas Kamu Yararı Kararı Alınması konulu yazısının görüşülmesini içeren bir diğer maddenin görüşülmesine geçildi. Komisyonca oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.2009-2014 yılları arasında Karaağaç Belde Belediyesi’nde Meclis üyeliği yapan ve kısa bir süre önce vefat eden Ahmet Aşar’ın isminin ilçede bulunan isimsiz cadde veya sokağa verilmesi talebinin daha ayrıntılı incelenebilmesi için komisyon çalışmalarının devam etmesine oy birliği ile kabul edilirken, Kazım Karabekir Mahallesi Sarımeşe Caddesi üzerinde mahalle sakinleri tarafından tatlı çeşme olarak bilinen alanda yapımı kısa bir süre önce tamamlanan parka alanına Tatlı Çeşme Parkı isminin verilmesi ve 2013 yılında elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden belediye personeli Rıza Tıltak’ın isminin isimsiz cadde ve sokağa verilmesi talebi de daha detaylı incelenmesi için komisyon çalışmalarının devamına kararı oy birliği ile verildi.

 

ALDIĞIMIZ KARARLAR HAYIRLI OLUR

 

Fatih Mahallesi Hamdi Kenar Caddesinin ismini 19 Mayıs Gençlik Caddesi olarak değiştirilmesi talebinin daha ayrıntılı incelenebilmesi için komisyon çalışmalarının devam etmesine oy birliği ile karar verildi. İmar komisyonu raporlarının görüşülmesinin ardından plan ve bütçe komisyonuna havale edilen konular görüşüldü. Kapaklı Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği oy birliği ile kabul edilirken, komisyon raporlarının görüşülmesinin ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin,  Bugün aldığımız ve yıl boyunca aldığımız kararların ilçemiz ve ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Şimdiden sizlerin ve hemşehrilerimin 2022 yılını tebrik ediyor, aile ve sevdiklerinizle sağlık, sıhhat ve mutluluklar diliyorum.” dedi.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10