Sabret öğretmenin adı Kapaklı'da ölümsüzleştirildi

Kapaklı ve Çerkezköy'ün ilk kadın öğretmenlerinden biri olan ve 79 yaşında hayatını kaybeden Sabret Arıcı'nın adı Pınarça Mahallesi'nde yaşatılacak.  Törene katılan Ka

Kapaklı 3.12.2021 18:06:00 0
 Sabret öğretmenin adı Kapaklı

Pınarça Mahallesi’nde bulunan Sabret Arıcı Parkı’nda düzenlenen törene Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Kapaklı Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı ve merhume öğretmen Sabret Arıcı’nın eşi Kadir Arıcı ve davetliler katıldı. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Daha sonra törende konuşan merhume öğretmen Sabret Arıcı’nın eşi Kadir Arıcı, Sabret öğretmenin mesleğine aşık biri olduğunu belirterek, eşinin isminin Pınarça’daki parkta yaşatılmasında emeği geçen Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır ve Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e teşekkür etti.

 

1960 İHTİLALİNDE BAŞÖĞRETMEN VE MUHTARLIK YAPTI

 

Arıcı’nın ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Sabret Arıcı öğretmene Allah’tan rahmet dileyerek, “Sabret hocamızın biyografisini biliyoruz ama ben hocamızı yakinen tanıyan biri olarak ilçemizin, bölgemizin ihtiyaçlarını yaşına ve hastalığına rağmen heyecanla anlatmasından feyz aldık. Pınarça mahallemizde 1960 ihtilalinde başöğretmen ve muhtar olarak görev yapması hasebi ile buradaki mevcut parkımızda değişiklikler yaparak ismini parkımıza verdik. Hocamızın adını artık burada yaşatacağız, Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah. Eşi Kadir Arıcı ile son derece uyum içerisindeydiler Kapaklımızın örnek çiftlerinden oldular, Kadir ağabeyimiz birçok sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyor kendisine bir kez daha sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10