'Bir kitap bir gelecek'

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "Kütüphanesiz Okul Kalmasın" projesi kapsamında Kapaklı'da yapımı tamamlanan Kapaklı Anadolu Lisesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Z kütüphanesine kit

Kapaklı 4.12.2021 18:34:00 0

Kampanyanın açılışı önceki gün saat 12.00’da Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdür İrfan Danışmaz ve okul yönetiminin katılımıyla yapıldı.

 

 

 

“100 BİN KİTAP HEDEFİMİZ VAR”

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kitap bağışlama kampanyasını başlattıklarını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, 38 okul kütüphanesinde 100 bin kitap hedeflerinin olduğunu, İlçede 8 kütüphanenin yapımının tamamlandığını, 14 kütüphanede ise sona gelindiğini söyledi. Danışmaz konuşmasında, “İlçemizde 38 resmi okul var. 38 kütüphanenin kitap ihtiyacının karşılanması için böyle bir kampanya başlatıldı. 38 kütüphaneye yaklaşık 100 bin kitap kazandırmak istiyoruz. 24 okulumuzun kütüphanesinde kitaplar var fakat biz mevcut kapasiteleri de arttırmalıyız” ifadelerine yer verdi.

 

“İDARECİ OLARAK HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ”

 

Kampanyaya her türlü desteği vereceklerini söyleyen Kaymakam Bayram Sağırda, “Kısa sürede 50 bin kitabı tedarik ederek kütüphanelerimize kavuşturmalıyız. Öğrencilerimizden de bu kitapları okuyarak bu kampanyaya destek olmalarını istiyoruz. Burası nitelikli bir okul, o yüzden beklenti de çok fazla. Burada normalden biraz daha fazla kitap okumalısınız. Bizler idareci olarak her türlü desteği vereceğiz” dedi.

 

“BU YIL BİR FUAR DAHA YAPACAĞIZ”

 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ise,  ‘Okuyan Kapaklı’ sloganı ile birçok proje yaptıklarını ve başlatılan bu kampanyaya da destek olacaklarını söyledi. Başkan Çetin, “2019 yılında düzenlenen kitap fuarına ciddi bir katılım olmuştu. Bu yıl bir fuar daha yapacağız. Bu fuarlar aracılığı ile hedefimiz olan rakama çok çabuk ulaşırız. İnşallah kütüphanelerimiz kitapsız kalmaz. Belediyemizin de kütüphanesinde 10 bini aşkın kitap var, bizler ‘Okuyan Kapaklı’ sloganı ile gençlerimizi kütüphanelerimize davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Fatma Nur VURAL

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10