Üner: Erçevik ve Dağaltın'ın yaptıkları etik değil

Edirnespor Kulüp Başkanı Savaş Üner, geçtiğimiz hafta şok bir kararla takımla yollarını ayıran Teknik Direktör Cahit Erçevik ve Yardımcı Antrenör Ertuğrul Dağaltın'ın, kendilerine haber vermed

9.12.2021 17:54:00 0
Üner: Erçevik ve Dağaltın

Edirnespor'da geçtiğimiz Haziran ayında sözleşme imzalayarak kulübün teknik direktörlüğüne getirilen Cahit Erçevik ve yardımcısı Ertuğrul Dağaltın, Orduspor 1967'yi 6-1 mağlup ettikleri maçın ertesinde kulüple yollarını ayırdı. Erçevik ve Dağaltın, yönetimle anlaşmalı olarak yollarını ayırmasının ardından haftasonu 6-1 yendiği Orduspor'la anlaşarak takımın başına geçti.

 

TEPKİ GÖSTERDİ

 

Bu kararın ardından basın açıklaması yapan Edirnespor Başkanı Savaş Üner, Orduspor maçı sonrası hocanın kendilerine gelerek futbolculardan memnun olmadığını ve mutsuz olduğunu söylediğini bu nedenle yollarını ayırdıklarını kaydetti. Bir gün sonra ise Teknik Direktör Erçevik'iOrduspor başında görmelerinden sonra şok yaşadıklarını belirten Kulüp Başkanı Üner, yapılanın etik olmadığını kaydetti.

 

Üner, "Karşıyaka maçındaki mağlubiyetten sonra hoca bizden zaten bizden istifasını istemişti. Başarısız olduğunu belirtmişti. Ancak biz kendisine genel anlamda bakıldığında Edirnespor'un başarılı bir grafik sergilediğini belirttik. Orduspor maç gününün dönüşünde yine ayrılmak istediğini söyledi. Oldukça şaşırdım, çünkü böyle bir isteğinin olacağını düşünmüyordum. Öyle bir anlattı ki, çok mutsuz olduğunu, oyuncularla anlaşamadığını, mağlubiyetlerden sonra başarısız hissettiğini, hedefinin şampiyonluk olduğunu belirtti. Tek başıma bu işe karar veremeyeceğimi söyledim ve toplantıya yönetim kurulumuzla belediye başkan yardımcımız Hakan İşcan'ı çağırdım. Aynı şeyleri onlara da anlattı hocamız ve yardımcı hocamız. Hatta yardımcı hocamız biletini aldığını İzmir'e gideceğini söyledi. Artık bu oyuncuları görmek istemediğini belirtti. Hoca böyle söyleyince ben de oyunculara kızmaya başladım. Konuşmalardan sonra biz de doğru yolun ayrılmalarından yana olduğunu düşündük ve hocamızla vedalaştık. Hatta belediye başkan yardımcımız toplantıda kendisine 'eğer ki bizden daha iyi bir teklif aldıysanız, daha iyi para veren bir takım varsa, gidin ama öyle bir şey yoksa biz sizden memnunuz, devam edelim' dedi. Kendisi böyle bir şeyin olmadığını, Edirnespor'dan çok mutlu olduklarını fakat oyuncularla olan diyaloglarından dolayı ayrılmak istediklerini belirtti. Biz de hayırlısı olsun dedik ve yolcu ettik hocalarımızı" dedi. 


ANTRENÖRLÜKTE BÖYLE BİŞEY OLMAZ

 

Üner, "Arkasından daha gecesinde öğrendik ki, uçak biletleri İzmir'e değil, Ordu'ya imiş bunu öğrendik. Geçen haftada Ordu'dan 6-1'lik bir galibiyetle ayrıldık biliyorsunuz. Oradaki maçta daha Orduspor'un sportif direktörü ile görüşerek anlaşmaları zaten yapmış arkadaşlar. Benim düşünceme göre bu olay hiçbir şekilde etik ve doğru bir karar değil. Bana gelip de doğru ve dürüst bir şekilde söyleseydi, 'Bana güzel bir teklif geldi, neresi olursa olsun, güzel para veriyorlar, benim önümü aç' dese, gidebilirdi. Biz adamla helalleşerek gönderiyoruz, arkasından ertesi günü daha sabahında Orduspor ile idmana çıkıyorsun. Böyle bir antrenörlük yok. Kendisi benim en çok sevdiğim hocalardan birisiydi Edirnespor'da. Her zamanda söylüyordum. İlk yarının başında bile hocayı istemeyen grup vardı ama geçen dönemden hoca başarılı olduğu için en doğrusunun bu hocayla devam etmek gerektiğiydi, biz de bu hocayla devam ettik. Arkasından böyle bir hamle olduğunda, Edirnespor tarihindeki teknik direktörlük kariyerinde en üstlerde olan birisiydi en son seviyeye düşen kişi olmuştur. Buradan kendisini tüm spor camiası olarak kınıyorum. Antrenörlükte böyle bir şey yok" diye konuştu.

 

YENİ TEKNİK DİREKTÖRÜMÜZ BELLİ OLACAK  


Üner, "Teknik direktör konusunda bir çok kişi listemizde var. Arda hoca konuşuluyor, evet o da listemizde var ama şu an 3-4 adayımız var, onlardan birisi olacak. Burada en önemlisi yardımcıları Edirne'den olacak. Bunu kabul eden bir hocamız olacak. Şu an takımımızı Aydın Tabak hocamız ve Hakan Yalçındağ hocamız ve altyapı hocamız Hasan hocamız çalıştırıyor. Fethiye maçına da bu kadro çıkacak ve o maçtan sonra büyük ihtimal hafta içinde hocaya da karar vermiş olacağız ve hocamızı hep beraber sizlere tanıtacağız. 3-4 gündür bir firmayla görüşmelerim sürmekte. Sponsorluk anlaşmalarımız var. Bu da nasıl olacak? Edirnespor isminin önüne isim almak isteyen bir firma var. Tekliflerini yaptılar, mantıklı bir teklifti. Edirnespor için de mantıklı. İlerisi için de mantıklı. Bununla ilgili hafta sonu arkadaşlar gelecekler, yapacaklarını anlatacaklar, ödemelerini konuşacağız. Hepsini de neyse anlatacağız" dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10