Kapaklı Belediyesi Ortaokulu'na 3 tane atölye kazandırıldı

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Trakya Kalkınma Ajansı'nın imzaladığı protokol kapsamında Kapaklı Belediyesi Ortaokulu'na Drama, Metal ve Ahşap Tasarım Beceri atölyeleri kaz

Kapaklı 13.12.2021 18:19:00 0
Kapaklı Belediyesi Ortaokulu

Kapaklı Belediyesi Ortaokulu’nda dün saat 14.00’de düzenlenen açılış törenine Kaymakam Bayram Sağır’ın yanı sıra AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, İYİ Parti İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Fatih Diler, Memleket Partisi İlçe Başkanı Fatoş İşbilir, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş, kamu kurum ve kuruşlarının temsilcileri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

 

 

“KAYMAKAMIMIZ BİZE HEP DESTEK OLDU”

 

Açılışta konuşan Okul Müdürü Yusuf Taşkıran, “Bugün burada Drama, Metal ve Ahşap Tasarım Beceri Atölyelerinin açılışını yapmak için bir aradayız. Sayın Kaymakamımıza destekleri için çok teşekkür ederiz. Geldiği günden beri pozitif enerjisiyle hep bize destek oldu. Pozitif enerjisini bize de hep yansıttığı için de özellikle okulum ve öğretmenlerim adına ayrıca teşekkür ediyorum. Drama, Metal ve Ahşap Tasarım Beceri Atölyelerimiz okulumuza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

EĞİTİM ÖĞRETİM ORTAMLARININ MODERN OLMASINI İSTİYORUZ

 

Kapaklı Belediye Ortaokulu’nun ilçenin en kalabalık okulu olduğunu ifade eden Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, “3 binden fazla öğrencisi, 150 civarı öğretmeni bulunan okulumuz, bölgenin de en büyük okullarından bir tanesi. Biz bu kapsamda okulumuzun eğitim öğretim ortamının daha modern ve daha donanımlı hale gelebilmesi için çalışmalar yürütüyorduk. Bu çerçevede Trakya Kalkınma Ajansı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yaptığı protokol gereği okulumuza Drama, Metal ve Ahşap Tasarım Beceri Atölyeleri kazandırdık. Aynı protokol çerçevesinde Karaağaç Ortaokulumuza da 3 tane atölye kazandırdık. Onların da inşallah önümüzdeki günlerde açılışını yapacağız. Eğitim öğretim ortamlarının daha modern hale gelebilmesi için çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

ÖĞRENCİLER İLE BİRLİKTE KURDELE KESTİ

 

Konuşmaların ardından ilk olarak Drama ve Metal, daha sonra da Ahşap Tasarım Beceri Atölyelerinin açılışı yapıldı. Açılışta öğrenciler ile birlikte kurdele kesen Kaymakam Sağır; Drama, Metal ve Ahşap Tasarım Beceri Atölyelerinin hayırlı uğurlu olması dileklerinde bulundu. İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz ve Okul Müdürü Yusuf Taşkıran’dan atölyeler hakkında bilgi alan Kaymakam Sağır, öğrenciler ile de yakından ilgilendi. Ahşap Tasarım Beceri Atölyelerinde çalışmalar yapan 7. Sınıf öğrencileriyle sohbet eden Sağır, atölyelerin çocukların gelişimi ve topluma faydalı bireyler olmaları noktasında çok önemli olduğunu ilave etti.

 

AKADEMİK BAŞARI VE OLUMLU DAVRANIŞLAR KAZANILMASI HEDEFLENİYOR

 

Atölyeler hakkında bilgi veren yetkililer de, “Doğasıyla ve dokusuyla canlı bir materyal olan ahşap, çocuğu doğaya yakınlaştıran, doğa sevgisi ve saygısını aşılayan bir malzemedir. Ham maddesi metal olan geleneksel el sanatlarının kökeni kültürümüzde çok eskilere dayanmaktadır. Okulumuzda açılışı yapılan Metal ve Ahşap Tasarım Beceri Atölyelerinde; metal ve ahşap malzemelerin öğrencilerimiz tarafından tanınmasına ve işlenmesine fırsat sağlanmış olacaktır. Öğrenciler ahşap ve metal malzemeler ile ahşabın doğallığını metalin dayanıklılığı ile birleştirip, tasarım yaparak yaratıcılık becerilerini geliştirebileceklerdir.Okulumuzda açılan Drama Atölyesinde ise öğrencilere; grup ile birlikte çalışabilme, yaratıcı düşünme, kendini anlama, sözel ve sözel olmayan iletişim, dili kullanma, iş birliği içinde çalışma, problem çözme ve kendini ifade etme becerilerini geliştirme, insanlara karşı daha duyarlı olma, kendine güven duyma, sorumluluk duygusu kazandırma, iç disiplin kazanma, hayal gücünün gelişimi, dayanışma ve paylaşma duygusunun gelişimi, hoşgörülü olma, demokratikleşme, sosyalleşme gibi saymakla bitmeyen olumlu davranışların kazandırılması ve aynı oranda akademik başarıların artırılması da hedeflenmektedir” ifadelerini kullandılar.

 

Haber/Fatma Nur VURAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10