Çerkezköy'de kütüphanesiz okul kalmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde yürütülen "Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi" kapsamında Çerkezköy Şehit Erdem Uçar Ortaokulu ve İmam Hatip Orta

Çerkezköy 16.12.2021 18:43:00 0
Çerkezköy

Şehit Erdem Uçar Ortaokulu ve İmam Hatip Orta Okulu’nda yapılan açılışa; Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Okul Müdürü Erkan Durmaz, Şehit Erdem Uçar’ın ailesi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

 

 

“BİR KİTAP ORMANI AÇMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılışta konuşan Şehit Erdem Uçar Ortaokulu ve İmam Hatip Orta Okulu Müdürü Erkan Durmaz, öğrencilerin mutlu bir geleceğe adım atmaları ve hayallerini gerçekleştirebilmeleri için en büyük destekçisi olmak adına tüm güçleriyle çalıştıklarını ifade ederek,“Şehit Erdem Uçar Ortaokulu ve İmam Hatip Orta Okulu olarak eğitim ve öğretim yolculuğunun iki yılını geride bıraktık. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza şanlı tarihimizde atalarımızın okumaya kitaba bilgiye ilim ve kültüre verdikleri değeri aktararak onlara kazandırmamız gereken en önemli değerlerden birinin de kitap ve okuma sevgisi olduğunu biliyoruz. Bu sebeple açıldığımız ilk günden beri en çok kütüphanesizliğin verdiği eksikliği hissettik. Bugün bakanlığımızın sayesinde bu eksikliği gidererek okulumuza çocuklarımızın ilk defa kitabın kokusunu yoğun olarak teneffüs edecekleri ilk defa kitap okumanın tadına varacakları bir kitap ormanı açmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

“KÜTÜPHANELERİMİZİ ZENGİNLEŞTİRMEK İÇİN KAMPANYALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”

 

İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın kısa bir süre önce başlatmış olduğu kütüphanesiz okul kalmasın projesi kapsamında 15 aralık itibariyle gönderdiği ödenekler çerçevesinde Tekirdağ’da 163 tane okulun kütüphanelerini tamamladıklarını kaydederek, “Bugün ve bundan sonraki günlerde de her gün ay sonuna kadar güzel etkinliklerle güzel açılışlar gerçekleştireceğiz. Tabi kütüphanesiz okul kalmasın projesi çok önemli çok anlamlı bir proje. Okullarımızın eksikliğini duyduğu önemli bir konuydu. Kütüphanelerimizin kurulumlarınınKızılpınarÇok Programlı Anadolu Lisesi ve Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerindeki öğretmenlerimiz, kardeşlerimiz tarafından yapılması bizim için ayrı bir mutluluk vesilesi. Ayrıca hayırsever insanlarımızın okul aile birliklerinin katkılarıyla kütüphanelerimizi zenginleştirme çalışmalarına devam edeceğiz ve bununla ilgili her ilimizde her ilçemizde kampanyalarımıza devam edeceğiz. Arzu ediyoruz ki kütüphanelerimiz kitapla dolsun ve öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, velilerimizin ve bulunduğu mahalledeki insanların aktif olarak kullandığı canlı mekanlar haline gelsin. Öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığının temel eğitimde kazandırılmasını amaçlıyoruz. Bu çerçevede de ilimiz genelinde düzenlediğimiz ‘Her kitap bir dünya’ projemizle de öğretmen arkadaşlarımız, öğrencilerimiz ve eğitim görevlilerini bu halkaya dahil ederek öğrencilerimize örnek ve rol model olmalarını amaçlıyoruz. Hatta 2 yıldır velilerimizi de akşam 20.30 itibariyle okuma saati uygulamalarımıza dahil ederek bütün bir ilçe olarak bütün bir il olarak bütün paydaşlarımızla okulda veya evde bu projeyi sürdürme gayreti içerisindeyiz diyen Ulusan,Aliyaİzzetbegoviç’den alıntı yaparak, “’okumak özgürlüğe uçmaktır.’ İstiyoruz ki öğrencilerimiz kendi istekleri doğrultusunda okusunlar ve özgürlüğe kanat açsınlar. Katkıda bulunan tüm herkese teşekkür ediyor, kütüphanemizin herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

“ŞEHİDİMİZİN ADINI TAŞIYAN OKULUMUZA KÜTÜPHANE KAZANDIRDIK”

 

Şehit Erdem Uçar Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu’na kazandırılan kütüphanenin gururunu, mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, “bu proje çok anlamlı bir proje. Sayın cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin ortaya koyduğu Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından ülke genelinde yürütülen bu proje Çerkezköy’ümüzde de ortaya konuyor. İlçemizde de toplam 25 okulumuz kütüphanelerine kavuşturuldu. Bugün Şehit Erdem Uçar şehidimizin anısına onun adını taşıyan okulumuza kütüphanemizi kazandırdık. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

“KÜTÜPHANELERDEN VELİLER DE YARARLANABİLECEK”

 

Kaymakam Duru, kitap okumanın önemine ve çocuklara erken yaşta bu alışkanlığın kazandırılması gerektiğine değinerek, “Öğretmenlerin eğitirken öğretirken kendilerini geliştirip kitaplarla haşır neşir olmaları açısından ve bildiğim kadarıyla Milli Eğitim Bakanlığımızın da velilerimize yönelik cumartesi Pazar kitap okuma programları var, bu kapsamda okullarımıza kazandırılan kütüphanelerimizin büyük fayda sağlayacağını düşünüyorum. Velilerimiz de gelip kitap alıp okuyabilir, kendilerini geliştirebilir. Çok güzel bir proje, İl Milli Eğitim Müdürümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz bu proje destek oluyorlar ve ayrıca Çerkezköy’dekiKızılpınar Çok Programlı Anadolu Lisemizin emek veren müdürüne, öğretmenlerine ve öğrencilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“ÖNCELİĞİMİZİN EĞİTİM OLMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUM”

 

Meslek hayatı boyunca eğitimi birinci sıraya koyduğunu kaydeden Kaymakam Duru, “Gözlerimizin nuru, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı yetiştiriyoruz. 3 tane evlat sahibi olarak ben de bir veliyim ve herkes idareci olarak, eğitimci olarak önceliğimizin eğitim olması gerektiğine inanıyorum. Devletimizin her yıl ortaya koyduğu bütçe kanunlarında eğitime ayırdığı bütçeyle eğitime ciddi derecede önem verdiğini görüyoruz ve en yüksek bütçeyi Milli Eğitim Bakanlığına veriyor. Bakanlığımız da en güzel şekilde değerlendiriyor. Buradan şunu söylemek istiyorum kitap okumak çocuklarımız için bir hobi olmalı. Çocuklarımızın sanatla kültürle sporla ilgili bir hobisi olması lazım. Öğrencilerimizi başarıya götüren bu 3 hobiden birine destek olup açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Herkese Hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından protokol üyeleri kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi.

 

İLK KİTAP BAĞIŞI ÖĞRENCİLERDEN

 

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ve beraberindekiler, Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu’ndaki kütüphane açılışı gerçekleştirdiler. Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu Müdürü Aydın Hasar, kütüphanenin öğrencileri çok sevindirdiğini ifade ederek, kütüphaneye ilk kitap bağışını da öğrencilerin yaptığını kaydetti. Kurdele kesimi sonrasında kitap okumanın ve kütüphanelerin önemi belirtilerek öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çekildi. 

 

Haber / Fatma Nur VURAL

 

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10