Öğrenciler bilim fuarında hünerlerini sergiledi

Saray Atatürk Ortaokulu, 2018 yılında TÜBİTAK'ın katkılarıyla düzenlediği 4006 Bilim Fuarlarına bir yenisini daha ekledi. TÜBİTAK'ın katkılarıyla düzenlenen ve koordinatörlüğü At

Saray 18.12.2021 15:54:00 0
Öğrenciler bilim fuarında hünerlerini sergiledi

Atatürk Ortaokulu’nun TÜBİTAK’ın katkılarıyla düzenlediği 4006 Bilim Fuarı’nın açılışı önceki gün saat 14.00’da gerçekleştirildi. Pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirilen bilim fuarı açılışına Saray İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Uçak, Saray Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Arif Naci Öngören, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

8 TASARIM, 5 İNCELEME, 7 ARAŞTIRMA PROJESİ SERGİLENDİ

 

8 tasarım, 5 inceleme, 7 araştırma projesinin yer aldığı sergide Türkçeden matematiğe, fen bilimlerinden bilime pek çok branşta proje sergilendi. Stantları tek tek gezen Saray İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Uçak ve protokol üyeleri, öğrencilerden projeler hakkında bilgi aldı. Her türlü imkansızlığa rağmen öğrencilerin tüm bilimsel çalışmalarını desteklediklerini belirten Atatürk Ortaokulu Müdürü Ayhan Goral, bir devlet okulu olarak tüm öğretmenlerinin fedakarlıklarla çalışmaya devam edeceğini belirtti.

 

 

PROJELER 3 BÖLÜMDEN OLUŞUYOR

 

4006 Bilim Fuarı’nın koordinatörlüğü yürüten Atatürk Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Elif Aksoy, TÜBİTAK’ın yaklaşık 8-9 yıldır ‘4006 Bilim Fuarları’ adı altında okullarda öğrencilere kendilerini ifade etmeleri, yaparak yaşayarak öğrenmeleri adına bir ortam tasarladığını belirterek, “Bunun için öğrenciler projeler oluşturuyor. Bunlar araştırma, inceleme ve tasarım alanda olmak üzere 3 bölümde oluyor. Bunların da alt başlıkları var sağlık sitem gibi. Bunları sergiliyor öğrenciler” dedi.

 

“ÖNEMLİ OLAN KENDİNİ İFADE ETME BECERİSİ KAZANDIRABİLMEK”

 

Bilim fuarında önemli olanın öğrencinin kendini ifade etmesi, projesini ve yaptığı ürünü anlatabilmesi olduğunu da kaydeden Aksoy, “Muhteşem, icat edilmemiş bir şey olması gerekmiyor. İcat edilmiş, araştırılmış bir şeyi tekrardan ele alıp inceleyebilir. Önemli olan burada arkadaşlarına, yaşıtlarına, büyüklerine kendini ifade etme becerisi kazandırabilmek ve bilimin farklı yönlerini gösterebilmek. TÜBİTAK bunu desteklemek için bunu yapıyor. Biz de daha önce Atatürk Ortaokulu olarak bunu sergiledik, yaptık. Bu proje 2019 müracaatımızdı, 2019’dan kalma projemizdi covid nedeniyle yapamadık. TÜBİTAK tarafından bu sene yapmamız uygun görüldü. Yaklaşık 2 yıllık bir çalışmanın ürünü ama daha kısa sürede yapılabilir” ifadelerini kullandı.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10