Karaağaç İlkokulu kütüphanesine kavuştu

Milli Eğitim Bakanlığının Türkiye genelinde yürüttüğü 'Kütüphanesiz okul kalmasın' projesi kapsamında Kapaklı Karaağaç İlkokulu'nda kütüphane açılışı gerç

Kapaklı 21.12.2021 17:12:00 0
Karaağaç İlkokulu kütüphanesine kavuştu

Kapaklı Karaağaç ilkokulunun kütüphane açılışı bugün saat 14.00’de, Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, siyasi parti ilçe Başkanları ve temsilcileri, okul Müdürü, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

 

 

 

“EĞİTİMİN, BİLİMİN, SANATIN TEMELİNİN KİTAPLARA DAYANDIĞININ BİLİNCİNDEYİZ”

 

Açılışta konuşma yapan Okul Müdürü Halil Boru, “Karaağaç İlkokulu 1998 yılında ilköğretim okulu olarak kurulmuş bir eğitim yuvasıdır. 23 yıllık geçmişiyle birçok öğrencinin yüreğine dokunmuş bir mazi ile burada bulunmaktayız. 2020 yılında şu anki binasına taşınan okulumuz, birçok yenilik ile yuvasını inşa etmiş bulunmaktadır. Bugün açacağımız kütüphanemiz ile de inşallah inşalarımız devam edecektir. Şu an 43 öğretmen, bin 124 öğrenci ile öğretim faaliyetlerimiz devam etmekte. 4 katlı binamızda 20 dersliğimiz mevcut, toplam 37 şubemiz eğitim öğretim veriyor. 10 tane 1’inci sınıf, 8’er tane 2’nci ve 3’üncü sınıf, 9 tane 4’üncü sınıf, 2 tane de özel eğitim şubemiz ile eğitim öğretim faaliyetlerimiz sürüyor. Okulumuzda ikili öğretim yapılıyor. Bizler okulumuzu özgün bir şekilde geliştirmek ve çağın gereklerine uygun, kendini yetiştiren bireyleri topluma kazandırmak adına belirlediğimiz hedefler doğrultusunda birlikte çalışarak ilerlemekteyiz. Okulumuzun misyonunu daha da geliştirmek, geleceğe dair daha yararlı yatırımlar yapmak, okulumuza ve çocuklarımıza uzun vadede katkı sağlamak adına belirlediğimiz hedeflerden birini daha gerçekleştirmek adına bugün burada toplanmış bulunuyoruz. Her birimiz eğitimin, bilimin, sanatın temelinin kitaplara dayandığının bilincindeyiz. Bu bilinç ve gereksinimden yola çıkarak sizlerin ve öğretmen arkadaşlarımın desteğiyle kütüphanemizi kurduk. Şimdi ise sizlerin huzurunda kütüphanemizi öğrencilerimizin kullanımına sunmaktan gurur duyuyoruz. Başta Milli Eğitim Bakanlığımız olmak üzere Kaymakamlığımıza, Belediye Başkanlığımıza, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Okul Aile Birliğimize ve şu anki halini almasında çok büyük emekleri olan kıymetli öğretmenlerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

“KİTAP BAĞIŞI KAMPANYASINDA 4 BİN 500 CİVARI KİTABA ULAŞTIK”

 

Milli Eğitim Bakanlığının ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın’ projesi kapsamında Kapaklı’da1 aydır çok hummalı bir çalışma yaptıklarını kaydeden Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, “Bu çalışmalar kapsamında 21 kütüphanemizin donanımını tamamladık. Şu anda 21 kütüphanemiz ilçemizde faal olarak kullanılıyor. Sadece 1 tane kütüphane kaldı. Onu da inşallah Cuma günü birlikte açacağız ve toplam 22 tane kütüphanemizin açılışını yapmış olacağız. İlçemizde böylece kütüphanesiz okul kalmamış olacak. Kapaklı Kaymakamlığımızın öncülüğünde başlattığımız kitap bağışı kampanyasında da şu an itibariyle 4 bin 500 civarı kitaba ulaştık. İnşallah bunu da yavaş yavaş artırarak hedefimiz olan 100 bin kitap bağışını gerçekleştireceğiz” ifadelerine yer verdi.Açılışta, kurdele kesimi öncesi 1-K sınıfı öğrencisi Elif Ece Güngör, ‘Kitap’ isimli şiiri okudu. Daha sonra, 3-B sınıfı öğrencilerinin hazırladığı ‘Kütüphane’ isimli oratoryo gösterisi sunuldu. Oratoryo gösterisinin ardından Kaymakam Sağır ve protokol üyeleri, kütüphanenin açılışını yaptı. Kütüphane hakkındaki çalışmalarla ilgili bilgi alan Kaymakam Sağır, çocuk eğitiminde kütüphanelerin faydasına dikkat çekerek, yeni açılan kütüphanenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Haber / Fatma Nur VURAL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10