Genç mucitlerin projeleri ilgi gördü

TÜBİTAK tarafından uygun görülen alt projelerin sergilendiği etkinlikler olan 4006- TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda Kapaklı'da toplamda 9 okul Bilim Fuarı yapmaya hak kazandı. Kapaklı Anadolu Lisesinin de  k

Kapaklı 22.12.2021 16:44:00 0
Genç mucitlerin projeleri ilgi gördü

Kapaklı Anadolu Lisesi’nde dün saat 11.00’de gerçekleşen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açılışına; Kapaklı Belediye Başkan Vekili Şakir Demirel, Başkan Yardımcıları Ruhi Özden, Halil Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, siyasi parti ilçe başkanları ve temsilcileri, Okul Müdürü Mustafa Türk, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

 

 

“İLİMİZİN EN İYİ OKULLARINDAN BİRİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ”

 

Kapaklı Anadolu Lisesi’nde açılışı yapılan Bilim fuarında konuşma yapan Okul Müdürü Mustafa Türk, “Sunduğu eğitim-öğretim kalitesi ile ülkemize ve dünyamıza yön verecek lider bireylerin yetişeceği okul olma vizyonu ile yola çıkan okulumuz, 2014yılında 4 şubede 136 öğrenci ile eğitim öğretime başlamış, 2016 yılında şu anda içinde bulunduğu binasına taşınmış ve 2020 yılında proje okulu olmaya hak kazanarak LGS puanına göre öğrenci almaya başlamıştır. Şu anda 862 öğrenci 49 öğretmen ile eğitim öğretime devam etmektedir. Okulumuzda 29 derslik, 1 tane Fizik, 1 tane Biyoloji, 1 tane Kimya Laboratuvarı, 2 tane Resim dersliği, 1 tane Müzik dersliği, 1 tane Konferans Salonu, 1 tane Z-Kütüphane, 1 tane Çalışma Odası, yakında açılışını yapacak olduğumuz 1 tane Yazılım ve Kodlama Atölyesi, 2 tane Rehberlik Servisi, 1 tane Kantin, 1 tane Kapalı Spor Salonu ve 1 tane de Halı Saha bulunmaktadır. Yani fiziksel donanım açısından İlimizin en iyi okullarından birisi olmaktan gurur duymaktayız” diye konuştu.

 

 

 

“BİLİM FUARIMIZDA 16 TANE ALT PROJE SERGİLENMEKTE”

 

Fuar hakkında bilgi veren Türk, “4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları; temel ve ortaöğretimde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak MEB'e bağlı devlet okulları, Mesleki Eğitim Merkezleri ve BİLSEM'lerde düzenlenen, TÜBİTAK tarafından uygun görülen alt projelerin sergilendiği etkinliklerdir. Okullarda düzenlenen bu fuarlarla, öğrencilerin; öğretim programları ve kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yapacakları, bu araştırmaların sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrencilerin ve izleyicilerin eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortamın oluşturulması amaçlanmaktadır. 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları ile bilim ve mühendislik becerilerinin öğrencilere kazandırılması hedeflenmektedir. Şu anda 4006 -TÜBİTAK Bilim Fuarımızda 16 tane alt proje sergilenmekte, bunun 5 tanesi araştırma projesi, 4 tanesi tasarım ve 7 tanesi de inceleme projesidir” ifadelerini kullandı.

 

 

“BÜYÜK BİR EĞİTİM ORDUSUNA SAHİP İLÇE HALİNE GELDİK”

 

Bilim Fuarlarının sayısının ilerleyen yıllarda artması temennisinde bulunan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, “Kapaklı ilçemizde 9 okulumuzda TUBİTAK 4006 bilim fuarı yapılacaktır. Kapaklı Anadolu lisemiz TUBİTAK 4006 bilim fuarı yapmaya hak kazanmıştır. Yarın da Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde ikincisini gerçekleştireceğiz. Bu anlamda 9 okulla Kapaklı ilçesi gerçekten 4006 Bilim Fuarı’na damga vurdu. Diğer 7 tanesini de 2022 yılı içerisinde gerçekleştireceğiz. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu sayıyı daha da artıracağız. Artık ilçemizde örgün ve yaygın eğitim, toplamda 30 binden fazla öğrencisi olan 40 civarında resmi kurumu 20’den fazla özel kurumu olmak üzere 60 civarında kurum ve 1700 öğretmen ile gerçekten büyük bir eğitim ordusuna sahip bir ilçe haline geldik. İnşallah başarılı çalışmalarımız devam edecek.” ifadelerini kullandı.Kurdele kesimiyle açılışı gerçekleşen Bilim Fuarı’nda öğrenciler,standları gezen Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz ve beraberindeki protokol üyelerine projeleri hakkında tanıtım yaptı.

 

COĞRAFYA, TARİH ALANLARINA AİT PROJELERDE VAR

 

Fuarda, Şeyma Görücü, Eylem Bayram ve Berivan Aydın’ın danışman öğretmenleri Umut Aydınay ile birlikte hazırladığı; ‘Coğrafya Öğretiminde Kullanılabilecek Doğa İçin Söylenmiş Atasözleri’ projesi, Kübra Şahin, Beyza Yılmaz, Zeynep Can ve Sinem Kaya’nın danışman öğretmenleri Süleyman Yıldız ve Hilmi Yavaş ile hazırladığı; ‘Edebiyatın İçindeki Teknoloji’ projesi, Reyhan Coşgun, Kevser Avcı, Zehra Aslan, Nurhayat Çakır, Esmanur Temizkan ve EfecanSalgar’ın danışman öğretmenleri Sema Yıldızturan ile hazırladığı; 'Organik Sulu Boya Yapımı’ projesi, Hare Ercan, Nilgün Yüksel, Melisa Ayhan ve Yaren Batur’un danışman öğretmenleri Uğur Özbay, Burak Dinç ve Barış Tarım ile hazırladığı; ‘İşaret Dili Evrensel Midir? Projesi, Berkay Turan, Seher Bayla, Zeren Tunçbilek ve Güney Akyol’un danışman öğretmenleri Umut Aydın ile hazırladığı; ‘Coğrafi Ortamın Şehirsel Mekan Adlarına Etkisi’ projesi,Nisa Berber, Merve Kurt, Yaren Nisa Öztürk ve Zeynep Bingöl’ün danışman öğretmenleri Aycan Yoloğlu ile hazırladığı; ‘Türk Tarihinde En Uzun Süre Yaşamış Devletlere Başkentlik Yapan Şehirler’ isimli projesi,Asude Ferhan Uysal, Soner Cihan ve Belinay Cengiz’in danışman öğretmenleri Murat Hakan Karababa ile hazırladığı; ‘Türk ve Müslüman Filozofların, Bilim Adamlarının Bilim Dünyasına Katkıları’ projesi,  Muhammed Kadir Şümşek, Emine Çavdar, Meral Hacıoğlu ve Ebubekir Keleş’in danışman öğretmenleri Funda Tüfekçi ve Ali Ekber Türkmen ile hazırladığı; ‘Egzoz Gazının Zararları’ projesi, Mahmut Esat Avşar, İrem Varol, Sinan Can İmece, Buse Emine Köybaşı, Zeynep Duman ve Filiz Durmaz’ın danışman öğretmenleri Yalçıner Günaldı ile hazırladığı; ‘Havasız Ortamlar’ projesi tanıtıldı.

 

‘TRAKYA AĞZI ÖZELLİKLERİ’ PROJESİ DİKKAT ÇEKTİ

 

 Nisa Berber, Belinay Cengiz, Efe Köroğlu, Kaan Kahraman ve Melisa Güren’in danışman öğretmenleri Dilek Malçek ile hazırladığı; ‘Suyun Önemi’ projesi, Toprak Öztürk, Yasemin Saygı, Hayrunisa Biçer, Ayşe Selin Tok, Melike Ulcay, Efe Tobaç ve Salih Şener’in danışman öğretmenleri Umut Aydınay ile hazırladığı; ‘Göçün Toplumsal ve Mekansal Yapı Üzerindeki Etkisi: Kapaklı Örneği’ projesi, Efe Özcan, Hare Özcan ve Beyzanur Arslan’ın danışman öğretmenleri Güven Yılmaz ve Dilan Şahin ile hazırladığı; ‘Bölge Kültürel Mirası’ projesi, Nehir Çakmak, EsilaÖzşenoğlu, Rahman Kayalar, Sıla Tınmaz, Esra Kayıcı, Emine Çavdar, Sudenaz Kılıç ve Hatice Başoğlu’nun danışman öğretmenleri Can Reyhanioğlu ve Aslı Bilkoçlar ile hazırladığı; ‘Trakya’nın Ağız Özellikleri’ projesi, Mustafa Gök, Şevval Zeynep Karasakal, Meryem Güney, Akif Efe Olgun, Eylül Erdem ve Bedirhan Aksu’nun danışman öğretmenleri Osman Güner, Polat Güldaş ve Neval Dövenci ile hazırladığı; ‘Mekanik Enerji Dönüşümünü Eğlenceli ve Anlaşılır Hale Getiren Düzenekler Tasarlıyorum’ projesi, Aykut Kazabatlı, Havanur Akkuş, Sıla Özbek, Deryanur Kuzu,  Rümeysa Meryem Çakır, Irmak Coşkun, Rümeysa Öncel, Taha Hüseyin Özaydın ve Emir Talha Gür’ün danışman öğretmenleri Nermin Cangir ile hazırladığı; ‘Giyinen Adam’ projesi ve Simge Kızılkiran, Beren Ekim Demir, Zeynep Can, Sinem Yurttaş, Amine Kaya ve Beyza Şakar’ın danışman öğretmenleri Birsen Bayram Aydın ve Gökhan Ergün ile hazırladığı; ‘Eskimeyen Sanatlarımızdan ‘HAT’’ projesi tanıtımı yapıldı.

 

Haber/Fatma Nur VURAL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10