Edirne'li güreşçi milli takıma girmeye hak kazandı

Edirne Belediyesi'nin ilk kadın güreşçisi olan Melda Dernekçi, Çorlu'da düzenlenen Türkiye Büyük Kadınlar Güreş Şampiyonası'nda büyük başarı elde ederek, 57 kiloda Türkiye B

25.12.2021 16:37:00 0
Edirne

Bugüne kadar Dünya beşinciliği, Avrupa Üçüncülüğü ve Türkiye Şampiyonluğu gibi birçok başarı elde eden Milli Takım Güreşçisi, Edirneli Melda Dernekçi, başarılı kariyerine Edirne Belediyesi ile devam etme kararı almıştı. Edirne Belediyesi’nin ilk kadın güreşçisi olarak, spor hayatına devam eden Melda Dernekçi, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde düzenlenen Türkiye Büyük Kadınlar Güreş Şampiyonası’na katıldı. Çorlu Spor Salonu'nda 22 ilden 30 kulübün 220 sporcusu ile gerçekleştirilen şampiyonada Melda Dernekçi, büyük bir başarı elde etti.


SPORCUYU TEBRİK ETTİ


Rakiplerine puan vermeden 5 maçı da 10/0’lik bir üstünlükle alan Melda Dernekçi, 57 kiloda Türkiye Şampiyonu oldu.Edirne Belediyesi’nin ilk kadın güreşçisi olan Melda Dernekçi, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı makamında ziyaret ederek, bu başarıyı ve bu başarıdan duyduğu mutluluğu paylaştı.Melda Dernekçi’nin Edirne Belediyesi’nin ilk kadın güreşçi olduğunun altını çizen Gürkan, “Türkiye Güreş Federasyonu tarafından Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde düzenlenen Türkiye Büyük Kadınlar Güreş Şampiyonası’nda Güreşçimiz, sevgili kızımız Melda, 57 kiloda Türkiye Şampiyonu oldu. Melda, hiç puan vermeden 5 maçta da 10/0 galip gelerek, rakiplerine 1 puan bile vermeden, bir anlamda da Türkiye rekoru kırmış oldu. Tabi biz gurur duyuyoruz Melda ile… Kendisi Edirne’nin kızı hem de Edirne Belediyesi’nin ilk kadın güreşçisi. Kırkpınar’ın ev sahibi olan Edirne Belediyesi’nin ilk kadın güreşçisi. Bu anlamda da hem kendi ilki yaşadı hem de bize bir ilki yaşattı. Ben kutluyorum kendisini. Türkiye Şampiyonluğu’nun yanı sıra en az onun kadar önemli bir başka başarı daha var. Bu başarısı ile doğrudan A Milli Takıma girme hakkı kazandı ve bundan sonra düzenlenecek hem dünya hem Avrupa hem de olimpiyat oyunlarına doğrudan katılma hakkı kazandı.


HEDEF ŞAMPİYONLUK


Edirne Belediyesi’nin güreşçi olmaktan dolayı gurur duyduğunu belirten Melda Dernekçi de “Hedefim her zaman yüksek, her zaman şampiyonluk, bu sene çok iyi yerlere geleceğime eminim” ifadelerine yer verdi.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU 


0282 726 91 91
0282 747 65 10