Kardeş: Kaymakam Bey biz yalan haber yapmayız

Gazeteci Şaban Kardeş 23 Aralık'ta canlı yayında İstasyon Mahallesi Bayındır Sokak No:17'de harabeye dönmüş evde yalnız başına yaşayan Hanife Murat'ın yaşadığı dramını

Çerkezköy 28.12.2021 18:16:00 0
Kardeş: Kaymakam Bey biz yalan haber yapmayız

Geçtiğimiz günlerde 65 yaşındaki Hanife Murat’ın İstasyon Mahallesi Bayındır Sokak’ta yaşadığı gecekondudaki dramı canlı yayında dile getiren gazeteci Şaban Kardeş’in haberinin ardından vicdan sahibi insanlar Hanife teyzeye yardım için harekete geçerken, devreye giren Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri ise Hanife teyzeyi vasi tayin edilene kadar geçici olarak korumaya almıştı.

 

 

CANLI YAYINDA AKTARDI

 

23 Aralık’ta gerçekleştirdikleri canlı yayında yalnız başına yaşayan Hanife Murat’ın yaşadığı dramı haber yaptıklarını kaydeden Çerkezköy Haber Gazetesi imtiyaz sahibi ve gazeteci Şaban Kardeş, Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru ile makamında yaşadıklarını canlı yayında anlattı. Gazeteci Kardeş“Haberin ardından yüzlerce hayırsever Hanife teyze için harekete geçti. Ekonomik durumu yoktu sadece yalnızlığını ifade etmiştik. Hanife hanımın dramından komşuları rahatsız olmuştu. Bize ilettiler bizde dramı tüm çıplaklığı ile gözler önüne sermiştik. Haberin ardından Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru tarafından makama davet edildim. Beni yalan haber yapmakla itham eden Kaymakam Duru gerekçelerini de izah etti. Hanife Murat’ın ekonomik durumunun iyi olduğunu ve benim yalan haber yaptığımı söyledi. Aba altından sopa göstererek farklı şeyler anlatmaya çalıştı.Makamda Kaymakam Duru ve mahalle muhtarı bana’ neden böyle haber yapıyorsunuz’ dedi. Bende muhtara “Sizin mahallenizde yaşayan insanların nasıl bir hayat yaşadıklarını yetkililere iletirseniz kamu görevlilerin gözlerini ve kulaklarını açarsanız zaten bu tip haberleri yapmayız’ dedim. Kaymakam Murat Duruda bu şekilde haber yapılmasından rahatsızlık duydu. Geçtiğimiz günlerde çöpten topladıklarıyla ailesine katkıda bulunan Şükran Ç.’nin haberinde kadının durumunun iyi olduğunu bana iletmişti. Biz bu haberde sadece Hanife hanımın yaşadığı dramı ortaya koyduk” dedi.

 

“BEN VARSAM DEVLETTE VAR OLMALIDIR”

 

Kardeş, “Kaymakamlık makamında yalan haber yapmakla itham edildim fakat bunu asla kabul etmediğimi de söyledim. Bu yaşanılanları Çerkezköy kamuoyuna anlatmasaydım ben olamazdım, gazeteci de olamazdım. Şantajlara tehditlere boyun eğersem görevimi yapamam. Ben halk, hak adına hizmet yapıyorum. 30 yıldır bu meslekte iyisi kötüsü ile haber yaptım. Yaptığım haberlerin takdirini Kaymakam ve x partinin yetkilisi veremez. Biz hakka ve halka hizmet veririz. Şimdi Hanife Murat devletin şefkatli ellerindedir. Biz yalan haber yaptıysak bakanlık yetkilileri neden Hanife Murat’ı aldı. Hanife Murat maddi sıkıntısının olmadığını kendisi de söyledi. Ancak bir insan yalnızlığa terk edilmemelidir. Sosyal devlet de böyle olmalıdır. Ben varsam devlette var olmalıdır. Devlet var olduğu için bizlerde var oluyoruz. Bizi yalan haber yapmakla itham etmek, gerçekten vicdan sahibi herkesi vicdanını sızlatır. Ben o gün makamda söylediklerimi burada söyleyememiş olsam, hem sizin tehditlerinize, sizin başka söylemlerinize boyun eğmiş olurdum. Ben gazeteci isem devlet bana kamu adına görev yapma hakkı verdiyse ben devletin makam ve mevkilerini işgal eden görevini yapmayan ve görmeyen insanlara gerektiğinde görevlerini yapmaları için halk adına uyarıları yapmak zorundayım. O gün yaptığımız yayında tam da buydu” dedi.

 

“SORUN, ARAŞTIRIN VE BULUN”

 

Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru’nun söylediklerini kabul etmediğini ve etmeyeceğini kaydeden Kardeş, “Hiçbir zaman yalan habere imza atmadım. Sayın Kaymakam Murat Duru’nun görmediklerini görüyoruz. 30 yıldır bu ilçede yaşıyorum. Bu ilçenin ve bu ülkenin tüm değerlerine saygı duyuyoruz.

Siz ne kasabının şerifi ne de el-Muhaberat elemanı değilsiniz. Siz Türkiye Cumhuriyeti devletinin Kaymakamı olarak halka hizmet etmek için buradasınız. Benim hakkımda istihbarat çalışması yürütecekseniz, ayrıca makamınıza gelenlere sormanıza gerek yok. Devletin bütün imkanları da sizin elinizdedir. Açın sorun araştırın, bulun. Varsa bir şey gereğini de yapınız” dedi.

 

BENİM DEVLET SEVDAMI KİME SORSANIZ ANLATIRLAR

 

Kardeş, “Canlı yayında belediyeye laf söylemediğimi söylediler. Belediyelerin asli görevi bu ilçede yaşayan kadın erkek ayırt etmeksizin ihtiyaç sahiplerine sıcak aş ve kalacak yer bulmaktır. Çerkezköy Haber Gazetesi hayatı boyunca yalan habere imza atmaz. Ben de Şaban Kardeş olarak yalana imza atmam. Ben yalancı isem bütün mahalle yalancıdır. Gelin vatandaşları dinleyin. Kim yalancı ise gereğini yapınız. Gereken cezaya çarptırın. Bunu yapmak yerine makamda farklı şeyler söyleyip farklı şeyler yapmanızdan duyduğum üzüntüyü bir kenara bırakıyorum. O gün makama gittiğimde tek beklentim ne yapabiliriz oldu. Benim devlet sevdamı Çerkezköy’deki 40 yaş üstündeki kime sorsanız anlatırlar. Size de çok iyi istihbaratı da verirler. Allah kimseyi yalnız yaşamaya muhtaç etmesin. Birileri devlet adına makamları işgal ediyorsa, milletin içinde bulunduğu durumu görmezlikten geliyorsa inanın vicdan sahibi insanlar her şeyi yaparlar. Vicdan sahibi gazeteciler de bu tip haberleri kimseden korkmadan yazar ve yayınlarlar. Varsa bir suçumuz özür dilemesini de biliriz. Eğer ki özür dilenecek bir durum varsa yayına çıkar aziz Türk milletinden ve Çerkezköy halkından da özür dilerim. Ben bugün yayına çıkmamış olsaydım Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru’nun ithamlarıyla yaşamak zorunda kalacaktım” diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10