Toplanan yardımlar İdlib'e gönderildi

Tekirdağ İHH İnsani Yardım Derneği tarafından Suriye'deki ihtiyaç sahipleri için başlatılan "Kış Kapıda; Yalnız Bırakma" yardım kampanyası kapsamında toplanan 500 çuval unun yer aldıÄ?

Çerkezköy 29.12.2021 18:12:00 0
Toplanan yardımlar İdlib

Uğurlama törenine; Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, Belediye Meclis Üyesi Sait Yazı, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Tekirdağ İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Süleyman Çalışkan, Tekirdağ İHH İnsani Yardım Derneği Çerkezköy Temsilcisi Ercan Bulduk, Çorlu ve Kapaklı Temsilcilikleri ve dernek üyeleri katıldı. 

ZORLU ŞARTLARDA YAŞAM MÜCADELESİ VERİYORLAR

Programda konuşan Tekirdağ İHH İnsani Yardım Derneği Çerkezköy Temsilcisi Ercan Bulduk,  Dünyanın farklı coğrafyalarında savaşların, kuraklığın, doğal afetlerin, siyasi ve ekonomik problemler devam ediyor. Bu problemler yüzünden de bir çok insan zorlu şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Dernek olarak yardıma muhtaç insanların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Kış mevsimi kapıya dayandı ve bir çok dezavantajlı grup kamplarda ve harabeye dönmüş evlerde ağır kış şartlarında yaşamaktadır. Bu yaşananlara Tekirdağ İHH İnsani Yardım Derneği Çerkezköy Temsilciliği olarak kulağımızı tıkayamazdık. Yaraları bir nebze de olsa sarmak için, binlerce insanın bizlerden uzanacak bir yardım eli beklediğini bilerek yardım kampanyası başlattık. ‘Rotamız İyilik Yükümüz İyilik’ sloganıyla ‘Kış Kapıda Yalnız Bırakma’ kampanyası başlattık. Kampanya kapsamında topladığımız yardımların yer aldığı yardım TIR’ını bugün İdlib’e göndereceğiz. Ben bu TIR’ımızı nasıl doldurduğumuzu kısaca özetlemek istiyorum. 26 Kasım’da kampanyamızı başlattık. Tam 1 ay sonra TIR’ımızı göndermeye 3-4 gün kala baktık ki TIR’ımızda ciddi bir boşluk var. Bağışçılarımız ile durumu paylaştık ve bir günde kalan büyük boşluğu tamamladık. Bağışçılarımızın olumlu yöndeki dönüşü beni çok mutlu etti. Bağışçılarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Bağışlarımızı topladıktan sonra baktık ki TIR’ımızdan fazlasını toplamışız. Durum öyle olunca biz 5’inci TIR’ımızı da gönderme kararı aldık. Hayrın biri bitmeden diğerine başlamış olduk. Yeni kampanyamızı da başlattığımızı duyurmak istiyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

HER ZAMAN EL UZATTIK

Türkiye’nin dünya ülkeleri arasında 17’inci büyük ekonomiye ulaştığını kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru,” Çok şükür ülkemizde ve ilçemizde aç açıkta hiç kimse yok.  Devletimiz kimseyi aç açıkta bırakmıyor ve bırakmayacak da inşallah. Nerede aç açıkta biri varsa ki ben olduğuna inanmıyorum, halk olarak, vatandaş olarak bize söyleyin. Dünyanın neresinde bir mazlum varsa Türkiye Cumhuriyeti devleti ve o devleti yönetenler olarak her zaman el uzattık. Tarihte ecdadımız bunu yapmıştır, bugün de yine aynı şekilde o ecdadın torunları olarak biz yapmaya çalışıyoruz. İşte bugün bunun bir örneğini de bugün Tekirdağ İHH İnsani Yardım Derneği sergiliyor. Çerkezköy’de 700 yakın büyük firma ve 3 tane OSB var. Çok şükür ki Hakkari’den Edirne’ye kadar olan 749 bin kilometrekarede, Misak-ı Milli sınırları içerisinde bulunan 81 il, 959 ilçe içerisinde belki kişi başına düşen en yüksek gelire sahip olan ilçeyiz” dedi.

ALLAH RAZI OLSUN

Programda konuşan Tekirdağ İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Süleyman Çalışkan da, “Çerkezköy bizi anladı. Tekirdağ bizi anladı. Hizmetimizin bir tebliğ davet metodu üzerinde insani yardım olduğunu her yerde anlatmaya çalışıyoruz ve bunu da fiiliyata geçiriyoruz. Biz tebliğ ediyoruz, bağışçılarımız yerine getiriyor. Tekirdağ İHH İnsani Yardım Derneği Çerkezköy, Çorlu, Kapaklı temsilciliklerimiz ile birlikte bir nebze de olsun mazlumlara el uzatmak adına bir girişimde bulunduk. Çerkezköy, Kapaklı, Çorlu ve Tekirdağ olarak bir TIR unu kısa zamanda mazlumlara göndermek üzere bugün burada buluştuk. Allah bu milletten razı olsun. Neye niyet ettiysek en kısa zamanda niyetimizi kuşanıp faaliyete geçtik ve menzilimize ulaştık. Bugün burada Çerkezköy’de tüm bağışçılarımızdan Allah razı olsun” dedi. Çalışkan’ın konuşmasının ardından İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, dualar okudu. Duaların ardından yardım TIR’ı İdlib’e uğurlandı.

Haber /Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10