BİK Tekirdağ Şube Müdürü Bircan'dan gazetemize ziyaret

Basın İlan Kurumu Tekirdağ Şube Müdürü Mehmet Akif Bircan, Şube Personeli Salih Çolak ile birlikte dün gazetemizi ziyaret etti. 

Çerkezköy 30.12.2021 16:08:00 0
BİK Tekirdağ Şube Müdürü Bircan

24 Ağustos 2021 tarihli Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Kararı ile Basın İlan Kurumu Tekirdağ Şube Müdürlüğü görevine atanan Mehmet Akif Bircan, gazeteci Şaban Kardeş ile görüştü. Ziyarette konuşan Bircan, “Bizim kurum olarak görevimiz, görev alanlarımız, sizden taleplerimiz belli. Gazetelerimizin bir açığını bulalım da ceza keselim düşüncesinde değiliz. Görevlerimizden biri de sahadaki sorunları, problemleri yukarıya aktarmak. Gazetelerin yaşadığı ekonomik zorlukların farkındayız. Her gittiğimiz yerde bize iletilen sorunları, problemler ve talepleri üst birimlere aktarıyoruz” dedi. 

 

“GİRİŞİMLERDE BULUNUYORUZ” 

 

30 Haziran tarihinde yayınlanan “tasarruf tedbirleri” konulu Cumhurbaşkanlığı genelgesi kapsamında resmi kurumlardaki gazete aboneliklerinin iptal edilmesinin gazetelerin gelir kaynaklarında büyük oranda düşüşe neden olduğunu dile getiren Gazeteci Şaban Kardeş de “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çerkezköy Belediyesi ve diğer ilçe belediyelerin de meclis karar özetlerinin resmi ilan alan gazetelerde yayımlanması konusunda İstanbul ve İzmir’i örnek alarak gazetelere sahip çıkacaklarına inanıyoruz. Bunun hayata geçmesi durumunda gazeteler ekonomik olarak biraz nefes alacak. 2022 yılının gazeteler açısından çok daha iyi geçeceğine inanıyoruz” dedi. S

Haber / Sevay SÖNMEZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10