Dost Market Projesi imza altına alındı

Çorlu'da gönüllülerden oluşan bir sivil toplum kuruluşu olarak hizmet veren Unvansız gönüllüler Derneği ile Çorlu Belediyesi iş birliğinde hayata geçirilecek olan "Dost Market" projesi dÃ?

Çorlu 31.12.2021 15:22:00 0
Dost Market Projesi imza altına alındı

Çorlu Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projelerinden "Dost Market" projesi, Unvansız Gönüllüler Derneği iş birliği ile hayata geçiyor. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Onur Topçu ile dernek yöneticileri ve basın mensuplarının katıldığı törenle Dost Market proje protokolü imzalandı.

“BU BİR BAŞLANGIÇ OLACAK

İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, sosyal sorumluluk projelerinden biri olan "Dost Market" projesinin kısa süre içerisinde açılarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara hizmet vermeye başlayacağını belirterek, "Dost Market bizim çok önemsediğimiz bir proje. Bu proje ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dokunmak, bir nebze de olsa yaşamlarını kolaylaştırabilmek, en temel ihtiyaçlarına ulaşabilmelerine olanak sağlayabilmek bizler için büyük mutluluk. Unvansız Gönüllüler Derneği üyeleri ile uzun süredir temas hâlindeydik. Bundan sonraki süreçte de ortak paydaş olabiliriz ya da farklı yerlere de birlikte proje yazabiliriz diye düşünüyorum. Bu bir başlangıç olacak ve inşallah başarılı olduktan sonra da hep birlikte hareket edebileceğimizi ümit ediyorum” dedi.

“EN BÜYÜK DESTEKÇİLER PERAKENDE ÜRETİCİLER VE ZİNCİR MARKETLER OLACAK”

"Dost Market" projesi kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşların belirlenen kıstaslar çerçevesinde marketten alışveriş yapar gibi alışveriş yapabileceklerini de kaydeden Sarıkurt, “Burada en büyük destekçiler, perakende üreticilerimiz ve zincir marketleriz olacak. Dost Marketimizi Cemaliye Mahallesi Hastane Çeşme Sokak üzerinde Tarihi Çorlu Evimizin hemen arkasındaki sokak üzerindeki adresinde kısa süre içerisinde hizmete sunacağız. Marketimizin rafları hazırlandı, ürünlerini de en kısa süre içerisinde temin ederek vatandaşlarımıza sunmuş olacağız. İnşallah Dost Market projemiz hemşerilerimize doğru şekilde temas edip hiç kimsenin kentimizde çaresiz kalmasına müsaade etmediğimiz bir proje olacak” ifadelerini kullandı.

SOKAK HAYVANLARINI UNUTMADI

“Sokaklarda ihtiyacı olan sokak hayvanlarımız var” diyerek sözlerine devam eden Sarıkurt,” Geçici Hayvan Bakımevimizden sokaktaki canlarımıza ulaşmaya gayret ediyoruz. Aynı zamanda çocuklarımızın kırtasiye ve okul ihtiyaçlarına yönelik süreçler de izlediğimiz ve takip ettiğimiz yardımlaşma faaliyetleri arasında. Bu yardımların birçoğunu görmüyorsunuz ve aslında görmemeniz içinde elimizden geleni yapıyoruz. İdaremizin yardım yaparken onun çok görünür olması yönünde bir beklentisi yok” ifadelerini kullandı.

İLK DOST MARKET NOKTASINDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Projenin son durumu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Çorlu Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Arzu Gökay da“Aralık ayı meclis toplantısında alınan kararla birlikte "Dost Market" projemizi hayata geçirdik ve ilk "Dost Market" noktasında da çalışmalarımıza başladık. En kısa sürede hizmete sunmayı hedefliyoruz. Daha önce belediyemiz tarafından belirlenmiş olan yaklaşık 6 bin vatandaşımıza yardımları gıda kolileri içerisinde teslim ediyorduk. Bugün geldiğimiz noktada derneğimizin de destekleri ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız soğuk zincir mamulleri ve sebzeleri de içeren gıda ile yakacak ve temizlik malzemelerine kolaylıkla ulaşabilecekler. Sistemin doğru bir şekilde işleyebilmesi için yapılacak başvurular titizlikle incelenecek ve vatandaşlarımız kendilerine verilecek kartlara tanınan puanlar ile ihtiyaçlarını karşılayabilecekler" ifadelerini kullandı.

HAYIRLI OLSUN

Gökay’ın ardından konuşan Unvansız Gönüllüler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Onur Topçu da yaptığı açıklamada, "Yaklaşık üç yıl önce Çorlu'da kurulan, hiçbir kâr amacı gütmeyen ve siyasi bir bağı olmayan, tamamen gönüllülerden oluşan ve birçoğu Çorlu'da yaşayan bir ekibiz. Bugün burada "Dost Market Gıda Bankası" protokolü için bir araya geldik. Bölgemize miras olacak böyle bir projeye Çorlu Belediyesi ile birlikte imza atmış olmaktan dolayı oldukça mutluyuz. Çorlu'muza ve Trakya'mıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz” dedi. Konuşmaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve Unvansız Gönüllüler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Onur Topçu, "Dost Market" protokolünü imzaladılar.

Haber / Sevay SÖNMEZ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10