Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası etkinlikleri kapsamında Raif Dinçkök Ortaokulu'nda program gerçekleştirildi. Programa katılan Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, "Hiç bıkmadan her oku

Çerkezköy 3.01.2022 18:15:00 0
Mehmet Akif Ersoy

Türk Milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi İstiklal Marşı'mızı yazan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un ölüm yıldönümü nedeniyle Raif Dinçkök Ortaokulu'nda program gerçekleştirildi. Programa Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Arif Zenginal, Hasan Volkan Aksoy ve İsmail Apaydın, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

 

 

SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ

 

Programda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, “ Bugün İstiklal Marşı Şeririmiz Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün 85. yıl dönümü dolayısıyla Raif Dinçkök Ortaokulumuzun öğrencilerinin ve öğretmenlerinin hazırladıkları içeriği dolu programa katıldık.Programda yavrularımızla ve diğer katılımcılarla aşağıdaki duygu ve düşüncelerimiz paylaştık.Şanlı ecdadım tek dişi kalmış emperyalist canavarlara karşı küllerinden yeniden doğarak insanlık tarihinin görebildiği en büyük kurtuluş destanını cephelerde ilmek ilmek kanla yazarak altı dolu üst dolu cennet Anadolu toprakları üzerine tekrar al yıldızlı al bayrağımızı dikmiş ve sonsuza kadar yaşayacak bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devlet’ini kurmuşlardır. Müslüman Necip Büyük Türk Milleti’nin kanla yazdığı bu destanını eşsiz büyük şairimiz kalemiyle dizelere dökerek 10 kıta halinde İstiklal Marşı olarak yazıp milletine hiçbir maddi karşılık beklemeden armağan etmiştir.Hiç bıkmadan her okuduğumuzda ve dinlediğimizde tüylerimizi diken diken eden İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 85. yıl dönümünde O’nu saygı ve minnetle anıyoruz. Ruhu şad mekanı cennet olsun inşallah.

 

Anma programını Asım’ın nesline yakışır anlam ve içerikte hazırlayıp sunan Raif Dinçkök Ortaokulu müdürümüzü, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ettik”dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10