Kapaklı Devlet Hastanesi'nde fizik tedavi ünitesi açıldı

Bağışçıların desteği ile Kapaklı Devlet Hastanesine kazandırılan Fizik Tedavi Ünitesi ve Servisinin açılışı gerçekleştirildi. Ünitenin kazandırılmasında emeği olanlara teşekkür ede

Kapaklı 6.01.2022 17:43:00 0
Kapaklı Devlet Hastanesi

Açılışa Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Özkan Kara, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Fevzi Bayram, Kapaklı Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Levent Alper, STK temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile sağlık çalışanları katıldı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, “ Sağlık çalışanlarımıza verdiği destekten ötürü Tekirdağ Valimize teşekkür ediyorum. Bugün açılışımıza katılarak bizleri de onurlandırdınız. Bugün burada bağışçılarımızın da destekleriyle devlet hastanemize kazandırılan ve hizmete hazır hale getirilen Fizik Tedavi Ünitesi / Servisi’ni açmak için toplandık. Hoş geldiniz, şeref getirdiniz” dedi.

 

 

HAYIRLI OLSUN

 

Kapaklı’nın sürekli göç alan bir yerleşim yeri olduğunu ifade eden Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “ Hastanemiz ile ilgili çok ciddi taleplerimiz bulunuyor. Yeni hastanemizin inşaatı devam ederken onunla alakalı talihsizlik yaşadık. Müteahhit firma işi bıraktı. Yeni müteahhit işe devam edecek. İnşallah ilçemize güzel bir hastane kazandıracağız. 2023 yılında da hep birlikte kurdelesini keseceğiz.  Bugün burada açtığımız Fizik Tedavi Ünitesi/Servisi’ne de belediye olarak ufak tefek katkılarımız oldu. Bağışçılarımız ile beraber el ele verdik ve bir ihtiyacı giderdik. Hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. Açılışta kısa bir konuşma yapan Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır’da fizik tedavi ünitesinin ilçeye hayırlı olması temennisinde bulundu. Kapaklı Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Levent Alper de, Fizik Tedavi Ünitesi’nin hastanede eksik bir hizmet olduğunu belirterek, “Bu eksikliği gidermek için yoğun bir çaba sarf ettik. Hastanemizde uygun alan oluşturmak için elimizden gelen gayreti gösterdik. Vatandaşlarımıza da hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

 

İLK AÇILIŞIMIZI YAPIYORUZ

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ise yaptığı açıklamada, “ Her şey insanlar için; tedavi yerleri de hastalık da. İnşallah buraya tedavi umuduyla gelen hastalarımız gülerek, müjdelerle çıkarlar. Buradaki arkadaşlarımızın da gayretleriyle tabi ki. Eskilerin bir sözü var; ‘alet işler el övünür’ derler. Ne kadar donanımlı alanlarımız olursa hizmet bekleyenlere o kadar çok yardımcı olabiliriz. Burada da çok güzel bir Fizik Tedavi Ünitesi/Servisi açılıyor.İnşallah çok daha iyi hizmet verebilecektir. Bu umutla, bu dua ile açılışımızı yapıyoruz. 2022’de Kapaklı’daki ilk açılışımızı yapıyoruz, mutluyuz” dedi.

 

 

KAPAKLI İÇİN ÖNEMLİ BİR HİZMET OLACAK

 

Açılışın ardından protokol üyeleri İsmetpaşa Mahallesi’nde yapımı devam eden kreş inşaatında incelemelerde bulunarak yüklenici firmadan bilgiler aldılar. Kreşin hayırlı olması temennisinde bulunan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Kapaklı’nın günden güne büyüyen bir ilçe olduğunu ifade ederek, “ Nüfus artışı da göz önünde bulundurularak planlanan ve Mart ayında tamamlanacak olan kreş, Kapaklımız için önemli bir hizmet olacak” dedi.

 

BÖLGENİN İHTİYACINI CEVAP VERECEK

 

Yapımı devam eden Kapaklı Devlet Hastanesi inşaatını da inceleyen protokol üyeleri inşaat hakkında bilgiler aldılar.Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, “ Kapaklı Devlet Hastanesi uzmanlaşmış bir hastane olacak. Arazi olarak 70 dönüme yakın bir alan var. Projelendirilmesi iyi bir şekilde yapıldı. Bölgemiz sanayi kenti, bu yüzden iş kazaları meydana gelebiliyor. Bunu göz önünde bulundurarak hastanemizde yanık ve mikrocerrahi bölümüne öncelik verdik. Bölgemizin ve ilçemizin hastane ihtiyacına cevap verecek. İlçe nüfusunun günden güne artmasını da göz önünde bulundurduk ve poliklinik planlaması yaptık. Bununla ilgili ciddi bir projeksiyon hazırlandı” dedi. Vali Aziz Yıldırım da, başlamanın bitirmenin yarısı olduğunu belirterek, hastanenin Kapaklı’ya kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

ÇERKEZKÖY DEVLET HASTANESİNİ DE GEZDİ

 

Kapaklı’dan ayrılan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım daha sonra Çerkezköy Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti. Vali Yıldırım’a ziyarette Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Ali Filiz ve sağlık çalışanları eşlik etti.Hastanenin dahiliye servisindeki hastaları ziyaret eden Vali Yıldırım, hastalara acil şifalar diledi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10