Gençlik ve İrade Eğitimi konferansı düzenlendi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Uluslararası Öğrenciler Topluluğu'nun ev sahipliğinde 'Gençlik ve İrade Eğitimi' konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansın konuşmacısı

Tekirdağ 7.01.2022 16:56:00 0
Gençlik ve İrade Eğitimi konferansı düzenlendi

Konferansa Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin, Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, akademik ve idari personel, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. NKÜ Öğrenciler Topluluğu, Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Diyanet Vakfı, TUDER, TÜGVA, Cihannüma ve İlim Yayma Cemiyetinin katkılarıyla düzenlenen konferansın konuşmacısı Diyanet İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Halis Aydemir oldu.

 

ETKİNLİĞİMİZDE ASIL EV SAHİBİ SİZLERSİNİZ

 

Somalili öğrenci İbrahim Adem’inokuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti sonrası selamlama konuşmalarına geçildi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş gerçekleştirdiği konuşmada, “Etkinliğimizde asıl ev sahibi sizlersiniz” dedi. İl Müftüsü İsmail İpek de bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. Sivil Toplum Kuruluşları adına da Cihannüma Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Ali Gümüş bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.

 

“TEK KİŞİLİK BİR HAYATI YAŞIYORUZ”

 

Selamlama konuşmalarının ardından Diyanet İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Halis Aydemir’in konferansına geçildi. Konuşmasında irade sahibi canlılar olarak bizler ile nesne arasındaki farka değinen Prof. Dr. Halis Aydemir,“Cenabı Allah kullarının çok olmasını değil, şükretmesini bilenlerin kendi iradeleri ile ona yönelmelerini istedi ve baskıyı yasakladı. Eğer irade söz konusu olmasaydı zaten Allah herkesi iman sahibi yapardı” dedi ve “Tek kişilik bir hayatı yaşıyoruz. O nedenle başkalarını bilemeyiz. Cenabı Hakkın bize fark ettirdiği her şey bizi ona çağırıyor. Ama iradeyle ve sevgiyle çağırıyor” dedi. Konferansın ardından günün anısına konuşmacı Prof. Dr. Halis Aydemir’e hediye takdim edildi.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10