Tanyeri: Şoför esnafımıza hizmet için yola çıktık

23 Ocak'ta gerçekleştirilecek olan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası seçimlerine aday olan Adayı Fikret Tanyeri Kapaklı'da bulunan şoför esnafı ile Atatürk Kültür Merkezi'

Kapaklı 8.01.2022 16:38:00 0
Tanyeri: Şoför esnafımıza hizmet için yola çıktık

Geçtiğimiz günlerde Çerkezköy’de şoför esnafıyla bir araya gelen Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Fikret Tanyeri, dün de Kapaklı ve Karaağaç’taki şoför esnafıyla kahvaltıda buluşarak fikir alışverişinde bulundu.

 

 

KAPAKLI’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Saat 10.00’da Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen kahvaltıya Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı, Tekirdağ S Ve J Plakalı Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu, kooperatif başkanları ve yönetimleri ile şoför esnafı katıldı.

 

HER ŞEYİN ÜSTESİNDEN GELİRİZ

 

Kahvaltıda konuşan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Fikret Tanyeri, “ Göreve geldiğimiz takdirde belli aralıklarla sizlerle bir araya gelmeyi hedefliyoruz. Çerkezköy, Kapaklı ve Karaağaç’taki şoför esnafını bir arada tutabilmek için zaman zaman böyle toplantılar yapmamız gerektiğini hissediyoruz. 23 Ocak’ta yapılacak oda seçimlerine şoför esnafına hizmet etmek için yola çıktık.  Bizim tek yapacağımız şey birlik ve beraberlik içerisinde olmamız. Şoför esnafı birlik ve beraberlik içinde olursa biz her şeyin üstesinden geliriz.Taksilerle ilgili sorunları biliyoruz. Bununla alakalı da Çerkezköy’de imza topladık. Şoför esnafımıza yapılan yüzde 25 zammın da az olduğunu düşünüyoruz. Mazota, benzine her gün zam gelmektedir. Şoför esnafımız zaten zor durumdadır, biz bunları teker teker takip ediyoruz. İnşallah bu konunun altından kalkacağız” dedi.

 

SİZİ BURAYA BİRLİK GETİRMEDİ

 

Mevcut oda başkanı ve yönetimini de eleştiren Tanyeri, “ Kendileri dürüstlükten bahsediyor. Dürüst başkan ve yönetim öne çıkar yapılanları anlatır ve üyelere hesap verir. ‘Korsan kırmızı çizgimiz’ diyoruz, yıllardır korsanla ilgili mücadele ediyoruz. Ama bakıyoruz, başkan, başkan yardımcısı ve bazı yönetim kurulu üyeleri korsan çalışıyorlar. Siz böyle çalışarak esnafın sorunun nasıl çözeceksiniz. Şoförler odasının iki yıl önce makam aracı yandı. Aracı kim kullandı belli değil, yangın tüpü yok. Alıyorsun dosyayı, Sami Kayın’ın yanına gidiyorsun, dosyayı kapatıyorsun. Şimdi de ‘aracımız yandı’ diyorsunuz. Madem çok üzgündünüz, çıkıp üyelere söyleseydiniz. Sizi buraya birlik getirmedi, buradaki şoför esnafı getirdi” diye konuştu.

 

GÜZERGAH SORUNU VAR

 

Kapaklı’da yıllardır taşımacılıkla alakalı sorunu çözemediklerini kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “ Bu tür güzergahlarda anlaşma sağlanamadı. Gelecek dönemde görev alacak arkadaşlarımızın bu konunun çözülmesi için çalışmalar yapmasını istiyorum. İnsanlara hizmeti siz sunuyorsunuz, vatandaşlarımız da bize gelip sitemlerini iletiyorlar. Bizim özellikle sizlerden en büyük beklentimiz bu konunun ortak bir akılla çözülmesidir. Yapılacak olan seçimlerde aday olan arkadaşlara da başarılar diliyorum” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10