Yaşar Kuş'tan servisçi esnafına çağrı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne ait Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından açıklanan servis ücretlerini Çerkezköy'de uygulamayan bazı servis esnafı olduğunu kaydeden Yaşar Kuş, â

Tekirdağ 10.01.2022 17:13:00 0
Yaşar Kuş

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası eski Başkanı Yaşar Kuş önceki gün gazetemizi ziyaret ederek, UKOME tarafından açıklanan servis fiyatlarını uygulamayan servisçi esnafına çağrıda bulunarak, “Çerkezköy’de UKOME’nin kararını ilgilendiren 2 bine yakın esnaf var” dedi.

 

“HEM İŞLERİMİZ BOZUK DİYOR HEM TARİFEYİ UYGULAMIYOR”

 

Kuş açıklamasının devamında, servisçilere UKOME tarafından 2-3 yıldır fiyat tarifesi çıkartıldığına değinerek, “Ne yazık ki bizim şoför esnafı arkadaşlarımız hem işlerimiz bozuk diyor hem tarifeyi uygulamıyor. Aslında bugün nasıl bir taksicinin minibüsçünün tarifesi aldığı gün uygulanmaya başlıyorsa bizim de Tekirdağ UKOME’nin her şeyi hesaplayarak bizlere vermiş olduğu bir tarife var” ifadelerini kullandı.

 

“FİYAT TARİFEMİZİN UYGULANMASINI İSTİYORUM”

 

Yüzde 30- 40 servisçi çoğunluğunun UKOME tarifesine riayet etmiş olsa hiçbir servisçi esnafının zarar etmeden çalışacağını da vurgulayan Kuş, “Bir servisçi esnafı olarak bunu kendime bir gereksinim duydum. Mazota, yedek parçaya, bandrole, verginin bütün maliyetleri hesaplanarak çıkmış bir fiyat tarifemiz var. Ben bu fiyat tarifemizin uygulanmasını istiyorum” dedi.

 

FİYAT LİSTESİNE DEĞİNDİ

 

UKOME’nin belirlemiş olduğu fiyat tarifesini de açıklayan Yaşar Kuş, “Tepe Emlak Konutları Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi 16’lık bir araç vardiya fiyatı 210 TL, memur servisi yatarlı fiyatı 525 TL, (Yatar fiyat demek sabah götürüp akşam günde 2 sefer) Günlük Vardiya fiyatı 630 TL, 27’lik küçük otobüsün ki yatar ücreti 675 TL vardiya fiyatı 270TL, 46 kişilik büyük otobüs vardiyası 390 TL, yatarı 975 TL, Biz diyoruz ki tarifemiz var tarifeye uyulmalı. 130-150 arası düşük rakam yaptıklarından şikayet ediyor. Bu şekilde olunca eski modelle çalışıyor, araçlarını yenileyemiyorlar. Çerkezköy’de UKOME’nin kararını ilgilendiren 2 bine yakın esnaf var” ifadelerini kullandı.

 

“PİYASAYI ALT ÜST EDİYOR”

 

Kuş, öğrenci servislerini kullanan bazı şoför esnafının da okul saatlerinden sonra düşük tarife uyguladığına da değinerek, “Benim işim yok diyor o saatte öğrenci servisini yaptıktan sonra en çok öğrenci servisleri fiyatı düşürüyor. Öğrenci, servisindeki bazı arkadaşlar kendi saatine uyduğu için şirketlerin de işine geldiği için 10 TL’lik işi 5 TL’ye yapıyorlar. Bu da bütün piyasayı alt üst ediyor. Bazı esnaf kendisini kurnaz zannediyor ama bu devran böyle dönmez. Bazı esnaflarımız böyle yaptıkları vakit diğer esnaf arkadaşlarının kontak kapatmasına neden olacaklar. Arkadaşlarımız UKOME’nin almış olduğu servis ücretleri tarifelerine uysunlar. Uymadıkları zaman bu tarifenin çıkmasına vesile olan ve büyük emek harcayanlara yanlış yapmış olurlar ” dedi.

 

“DENETİMİNİN YAPILMASI LAZIM”

 

Çerkezköy’de oturmuş bir plaka sistemi olduğunu da sözlerine ekleyen Kuş, “Hiçbir firmanın ben burada 34 plaka ile 39 plaka ile servis çekeceğim deme şansı yok. Bunun denetiminin yapılması lazım. Burada oturmuş bir plaka sistemi var. Burada tabii ki bütün odaların, sadece Çerkezköy’e değil Saray odasına, Çerkezköy, Çorlu şoförler odasına büyük işler düşüyor. Bunun takibini yapacaklar. Bütün oda başkanları takipçi olsun, ek zabıt toplasın bilgilendirsin” ifadelerini kullandı.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10