Çetin: Hizmet maratonumuza hız kesmeden devam edeceğiz

2021 yılında yapılan çalışmalar, faaliyetler ile tamamlanan, devam eden ve planlanan projeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, "2021 icraat dolu bir yıl oldu. Yeni y?

Kapaklı 11.01.2022 15:20:00 0
Çetin: Hizmet maratonumuza hız kesmeden devam edeceğiz

Başkan Mustafa Çetin, üstyapı ve altyapı, park ve sosyal tesisler,  çevre ve sıfır atık sosyal hizmetler, proje ve yatırımlar,  kültür, sanat ve spor etkinlikleri olmak üzere 6 başlıkta değerlendirmelerde bulundu.

 

“YOL MEDENİYETTİR ANLAYIŞIYLA HAREKET ETTİK”

 

Çetin, “Yol medeniyettir” anlayışıyla hareket ettiklerini kaydederek, “Vatandaşlarımıza daha kaliteli ulaşım hizmeti sunmak, yollarımızı konforlu, modern ve güvenli hale getirmek için üstyapı ve altyapı çalışmalarımıza ağırlık verdiğimiz bir yılı geride bırakıyoruz.  Tüm mahallelerimizi kapsayan programla 50 kilometre sıcak asfalt, 15 kilometre kilit taş, 8 kilometre beton, 35 kilometre stabilize yol çalışması gerçekleştirdik. Yine 7 bin metrekare yağmur suyu ve birçok deremizde kutu menfez ile ıslah çalışması yaptık” dedi.

 

TOPLAM 31 BİN METREKARE YENİ PARK VE YAŞAM ALANI KAZANDIRILDI

 

Çetin, Kapaklı’yı park, yeşil ve sosyal alanlar ile donattıklarını belirterek, “Kentimizi çocuklarımızın sağlıklı ve güvenli alanlarda spor aktiviteleri yaparak oyunlar oynayacağı, aile ve gençlerimizin huzurla vakit geçirebileceği park, yeşil ve sosyal alanlarla donatıyoruz. Bu kapsamda 8 mahallemizde 13 farklı noktada toplam yaklaşık 31 bin metrekare yeni park ve yaşam alanını ilçemize kazandırma çalışmalarımızı büyük oranda tamamladık. Vatandaşlarımızın aileleri ve sevdikleriyle gelerek, kaliteli hizmet alabildiği Bülent Ecevit Parkı ve Ali Baba Parkı içerisinde iki yeni sosyal tesisi hizmete sunduk. Daha yeşil, daha sosyal bir Kapaklı için çalışmalarımızı yeni yılda da sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

 

BİLGİLENDİRİCİ EĞİTİM FAALİYETLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Sıfır atık ve daha temiz çevre hedefiyle 2021 yılında önemli projeleri hayata geçirdiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Çetin,  “Giysi, ayakkabı ve tekstil atıklarının ayrı toplandığı 70 adet kumbarayı ilçemizin farklı noktalarına yerleştirdik. Cam, kağıt/plastik/metal, bitkisel atık yağ, atık elektrikli ve elektronik eşyalar, tekstil atıklar ve atık ilaçların ayrı ayrı toplandığı 5 adet mobil atık getirme merkezimizi belirli noktalara koyduk. Yine kağıt, metal ve plastik atıkların diğer çöp ve atıklardan ayrı toplandığı 68 adet mavi konteynerlerimizi pilot bölge olarak belirlediğimiz mahallelerimize yerleştirerek, site sakinlerimize bilgilendirmede bulunduk” dedi. Başkan Çetin, çevre ve sıfır atık konusunda okullar başta olmak üzere bilgilendirici eğitim faaliyetlerinin de gerçekleştirildiğini belirtti.

 

“GERİ DÖNÜŞÜME DESTEK OL; ATIKLARIN KAZANCA DÖNÜŞSÜN”

 

“Geri Dönüşüme Destek Ol; Atıkların Kazanca Dönüşsün” projesi ile ilgili de bilgi veren Başkan Çetin, proje kapsamında kağıt, plastik, metal ve cam atıklarını belirlenen nokta, gün ve saatlerde Mobil Atık Getirme Aracı’na getiren vatandaşlara, getirdikleri atıkların kilosu karşılığındaki tutar, MyEdenred mobil uygulamasındaki hesaplarına yatırıldığını ve vatandaşların tutarları karşılığında anlaşmalı yerlerden alışveriş yapabildiklerini belirtti.

 

EVDE BAKIM VE DESTEK HİZMETİ 373 KİŞİYE ULAŞTIRILDI

 

2021 yılı değerlendirmelerine sosyal hizmetler başlığıyla devam eden Başkan Çetin, “65 yaş ve üzeri yaşta olan büyüklerimiz, bakıma muhtaç veya engelleri nedeniyle gündelik ihtiyaçlarını yerine getiremeyen vatandaşlarımızın aktif ve sağlıklı yaşamalarına yardımcı olduğumuz Evde Bakım ve Destek Hizmetimizi 373 kişiye ulaştırdık. Cumhuriyet Mahallemizde 360 metrekare alan üzerine inşa ettiğimiz Aşevimizde günlük bin kişilik ürettiğimiz sıcak yemekleri ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerine servis ediyoruz” dedi.

 

BİN 50 KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ

 

Kariyer ve İstihdam Masası aracılığıyla bin 50 kişinin çeşitli iş yerleri ve kurumlarda istihdam edildiğini belirterek açıklamalarını sürdüren Başkan Çetin, “ Toplumsal dayanışmayı sağladığımız Sevgi Eli Yardım Mağazalarımız ile 15 bin 731 kişiye giysi, 58 kişiye de eşya yardımında bulunduk. Engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza maddi ve gıda paketi yardımlarında bulunduk. Çölyak hastalarımıza özel gıda paketlerimizi ulaştırdık, bin 356 vatandaşımıza bebek arabası hediye ettik” dedi.

 

KÜLTÜREL FAALİYETLERE DEĞİNDİ

 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Kapaklı Sesini Arıyor adlı ödüllü Türk Halk Müziği yarışmamızı düzenledik. Bisiklet ve koşu yarışı, uçurtma şenliği, yazar söyleşileri, konserler ve çeşitli etkinliklerin yer aldığı Kazak Gölü Festivalimiz ile on binlerce kişiye ulaştık. İlkini düzenlediğimiz Pınar Bulvarı Şenliğimiz ile prestij caddemiz Pınar Bulvarı’nda birbirinden farklı etkinlikler düzenledik, sünnet şölenimiz ile yavrularımızın mutluluklarına ortak olduk.” dedi. Başkan Çetin, “8 ressamın yüze yakın eserinin beğeniye sunulduğu Kent Ressamları Sergisini açtık.  Okuyan Kapaklı kampanyamızı düzenledik. Çeşitli spor turnuvaları düzenledik ve 11 branşta düzenlediğimiz Yaz Spor Okullarımız ile binlerce öğrencimize ulaştık.” İfadelerini kullandı. Kapaklı Yöresel Ürünler Merkezi Emek Sepeti Üretim Atölyesini Şubat ayında hizmete açtıklarını anımsatan Çetin, “Açıldığı günden itibaren resimden okuma yazmaya, rölyef sanatından makromeye kadar birçok kültürel ve sanatsal kurs ve etkinliğin düzenlendiği Emek Sepeti Üretim Atölyesi çocukların, kadınların ve engelli vatandaşların bir araya gelerek sosyalleştiği ve üretim yaptığı mekan haline geldi” dedi. Başkan Çetin, Tekirdağ İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile Kapaklı Belediyesi arasında imzalanan protokolün ardından Atatürk Kültür Merkezi’nde yetişkin, çocuk ve bebek bölümleriyle vatandaşlara hizmet veren İlçe Halk Kütüphanesinin Türkiye’de en iyi ve en donanımlı ilk 5 kütüphaneden biri olduğunu ve kütüphanede   bine yakın kitap envanteri ve süreli yayın olduğunu kaydetti.

 

SPOR FAALİYETLERİNDEN BAHSETTİ

 

Kapaklı’ya 6 adet halı saha ve 6 adet basketbol sahası kazandırdıklarını ve Kapalı Tenis kortunun ise kısa süre içerisinde açılacağını da sözlerine ekleyen Başkan Çetin,  ayrıca Kazak Gölü Mesire Alanı güzergahına 3 kilometre uzunluğunda Bisiklet Yolu kazandırdıklarını belirtti. Başkan Çetin, Türkiye Belediyeler Birliği aracılığıyla BMC marka damperli kamyon ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığının destekleriyle Kapaklı’ya çevre dostu ve 13+1 metreküp kapasiteye sahip yeni çöp toplama aracı kazandırdıklarını ayrıca hayırsever tarafından bağışlanan bir otobüsü de kazandırdıklarını kaydetti.

 

EKO TURİZME KATKI SAĞLANACAK

 

Başkan Çetin sözlerine şöyle devam etti, “İlçemizin eko turizmde markası olan İkiz Göller Mesire Alanı’nın çehresini değiştirerek Kapaklı’ya ve bölgemize değer katacak İkiz Göller Mesire Yeri Lüks Bungalov Evler(Tiny House) Projesi’nin ihale sözleşmesini imzaladık” Çetin, Türk Metal Sendikası tarafından Kapaklı’ya kazandırılacak olan 24 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin protokolünü imzaladıklarından da bahsetti. Çetin,  Mithatpaşa, Dumlupınar, Yaşar Doğu ve Zengin Caddelerinde gerçekleştirilen dekoratif aydınlatmalardan da bahsetti.

 

TRAKYA’NIN EN BÜYÜK MANTAR ÜRETİM TESİSİ

 

“Kapaklı Mantar Üreten ve İşleyen Eller” projesinde çalışmaların başladığını belirten Çetin, “Karlı Mahallesi’nde 76 bin metrekare alan üzerinde yapımı devam eden ve “Trakya’nın en büyük mantar üretim tesisi” olacak tesiste yıllık 240 ton istiridye mantarı üretilecek” dedi.

 

ÇÖZÜM İÇİN KİM VAR?

 

Başkan Çetin, Yıldızkent Kavşağı projesinin ihalesini gerçekleştirdiklerini de belirtti. Başkan Çetin kalite politikasını da yenilediklerini kaydetti. “Çözüm İçin KİM Var” sloganıyla hayata geçirdikleri Kapaklı İletişim Merkezinin de birinci yılını geride bıraktığını belirten Başkan Çetin sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi; “Çalışmalarımızın hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yeni yıl da hizmet maratonumuza hız kesmeden devam edeceğiz”

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10