Balıkçı tezgahları denetlendi

Çorlu'da kurulan semt pazarlarındaki balık tezgâhlarında yapılan denetimlerde asgari avlanma boyutunun altında olduğu tespit edilen balıklar yetkililer tarafından imha edildi. Denetimlerde yaklaşık 100 kg istavrit bal?

Çorlu 12.01.2022 14:12:00 0
Balıkçı tezgahları denetlendi

Atakent Kapalı Pazar Yeri'nde 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu gereğince önceki gün yapılan denetimler sırasında balık tezgâhlarında satışa sunulan balıkların avlanılacak asgari boyutlarına yönelik inceleme gerçekleştiren Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri istavrit balıklarının asgari boyutun altında tespit edilmesinin ardından işlem başlattı.

 

100 KİLOGRAM İSTAVRİTE EL KONULDU

 

Denetimlerle ilgili açıklama yapan yetkililer, “Yapılan tartı ve ölçümlerin ardından asgari avlanabilir boyutların altında tespit edilen yaklaşık 100 kg istavrit balığına el konulurken, kurallara uymayan 4 balıkçıya ise idari para cezası uyguladı. El konulan balıklar ise Çorlu İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından imha edildi” ifadelerini kullandı.

 

BÜYÜK BALIKLARIN DA YOK OLMASI ANLAMINA GELİYOR

 

Belirlenen asgari düzeydeki balık boyutlarının altında kalan balıkların avlanmasının aslında büyük balıkların da yok olması anlamına geleceğini belirten ekipler, denetimlerin sıklaştırılacağını ve kurallara uymayan işletmelere cezai işlem uygulanacağını ifade ettiler.

Haber/Fatma Nur VURAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10