Mobil atık getirme merkezleri oluşturuldu

Sıfır Atık Projesi kapsamında Ergene Belediyesi tarafından ilçede 4 ayrı mahallede mobil atık getirme merkezi kuruldu. Ergene Belediye Başkanı Rasim yüksel, çevrenin ve geleceğin korunması adına sıfır hed

Ergene 12.01.2022 14:14:00 0
Mobil atık getirme merkezleri oluşturuldu

Ergene’de mobil atık getirme merkezlerinin, Ulaş Mahallesi Atatürk Bulvarı Şampiyon durağı, Marmaracık Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı Meydanı, Velimeşe Mahallesi Çarşı Caddesi bankamatikler bölgesi ve Yeşiltepe Mahallesi E-5 üzeri işçi durakları bekleme bölgesine konulduğu belirtildi.

 

ATIKLAR AYRI AYRI TOPLANARAK GERİ KAZANILACAK

 

Çevrenin ve geleceğin korunması adına sıfır atık hedefiyle başlatılan çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Atıkların ayrı ayrı toplanarak geri kazanmayı amaçlayan bir atık yönetim sistemi oluşturmak adına başlayan bu çalışmalarımız Ergenemizde hızla devam edecek” dedi.

 

“ÇALIŞMALARIMIZ KESİNTİSİZ DEVAM EDECEK”

 

Yüksel açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Plastik, elektronik, metal, atık yağı ve kağıt atıkları geri kazanımının başlangıcı olan bu noktada toplanarak, doğaya, çevremize ve geleceğimize zarar vermemesi adına geri dönüşümle kazanım sağlayacak. Vatandaşlarımız tarafından mobil atık getirme merkezlerine 7/24 atık bırakabileceklerdir. Doğayı ve çevreyi koruyabilmek bilinciyle atıkların kaynağında ayrıştırılması hedefiyle çalışmalarımız kesintisiz devam edecektir” dedi.

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10