CHP'li kadınlar Zübeyde Hanımı andı

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Şencan, yaptı yazılı açıklamada Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın vefatının 99.yıl dö

Çerkezköy 14.01.2022 13:38:00 0
CHP

Yazılı bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Şencan, “ Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın 99. ölüm yıldönümüdür.  Evladı sürgüne gönderilmek için vapura bindirilirken, son bir defa görüşmesine izin verilmeyen, sirkeci rıhtımında keder ve gözyaşı içinde bekleyen, evladı Anadolu’da iken İstanbul’da sabırla ve hasretle, umutla, en önemlisi de gururla bekleyen, evladının yanındaki adamının Erzurum’dan İstanbul’a tek başına geldiği haberini aldığında, padişah tarafından evladına verilen idam kararının yerine getirildiğini zannederek felç geçiren, işgal yıllarında evi bahanelerle basılan, işgal yıllarını gözyaşları içinde geçirip gözlerini kaybeden,  Kuva-yi Milliye kadınıdır Zübeyde Hanım” diye konuştu.

 

BİZLERE ATATÜRK’Ü ARMAĞAN ETMİŞTİR

 

Şencan, “ Darüşşafaka’ ya 28 Kasım 1921 tarihli ve 20 bin kuruşluk bağış yapan, tek isteği Darüşşafaka Cemiyeti’nin her yıl Kadir Gecesi'ne denk gelen gün, Kur’an-ı Kerim okutması, Darüşşafaka’da öğrencilere diledikleri zaman mevsim meyveleri yiyebilme imkanı sunma geleneğini miras bırakandır Zübeyde Hanım. Okur-yazardır. Bir öğrenim görmediği halde çevresinde Zübeyde Molla, mahallesinde akıldane diye anılan bir annedir. En büyük şansımız;  Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bizlere armağan eden, dünyada her ulusça kabul edilen, eşsiz bir önder olan Atatürk’ün annesidir. Zübeyde Hanım, varlığını milletine ve vatanına adayan evladı Mustafa Kemal’i bilgisi, fazileti, inancı ve yüksek ahlakı ile yetiştiren büyük Türk anasıdır.Bu büyük Türk kadınının Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatının şekillenmesinde önemi büyüktür.  Büyük Türk anası Zübeyde Hanım 14 Ocak 1923 günü İzmir’de altmış altı yaşında vefat etmiştir. Zübeyde Hanımı 99. ölüm yıldönümü olan bugün, büyük bir hüzünle, sevgi, saygı, minnet ve rahmetle anıyorum” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10