Selimoğlu Hürriyetçi Eğitim Sen Tekirdağ Kurucu İl Başkanı oldu

Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Tuğrul Selimoğlu yeni kurulan Hürriyetçi Eğitim Sen Tekirdağ Kurucu il Başkanı oldu. Çalışanların insan onuruna yaraşır bir yaşantÄ?

Çerkezköy 18.01.2022 16:38:00 0
Selimoğlu Hürriyetçi Eğitim Sen Tekirdağ Kurucu İl Başkanı oldu

Eğitim sendikaları arasına Hürriyetçi Eğitim Sen adında yeni bir sendika katılırken, sendikanın Tekirdağ kurucu İl Başkanlığına ise Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Tuğrul Selimoğlu getirildi. Selimoğlu Başkanlığındaki kurucu il yönetim kurulunda Salih Korkmaz, Nurgül Kurşunlu, Mustafa Sevinç, Hüseyin Delice, Halil Mert Bitişik ve Murat Görnü yer aldı.

 

FİKRİ,VİCADIN, İRFANI HÜR BİR ŞEKİLDE GELİYORUZ

 

Hürriyetçi Eğitim Sen Kurucu İl Başkanı Tuğrul Selimoğlu yaptığı açıklamada, “ Sendika ağalığını bitirmeye geliyoruz.  Siyaset prangasını kırarak, sendikacılık nasıl yapılır, öğretmeye geliyoruz. Küçük olsun bizim olsun anlayışını bitirmeye, farklılıkları zenginlik kaynağı gören bir anlayışı yaşatmaya, etkili ve sürdürebilir bir mücadelenin temelini atmaya geliyoruz. Sabrın bükemediği demir, aklın geçemediği nehir, iradenin yıkamadığı kale yoktur. Sendikacılık adına yapılan, doğru bilinen yanlışları yıkmaya geliyoruz. Kişilerin ve kurumların, ilkeleri gölgelemediği yeni bir kadro hareketi ile, siyasetin güdümünde olmadan, çalışanın sesi ve gücü olmaya geliyoruz. Başkalarında yanlış gördüklerimiz ve eleştirdiklerimizi yapma tekrarına düşmeyecek bir sistemi oluşturma iddiası ile geliyoruz. İnsan onuruna yaraşır bir yaşam için gereken ekonomik kazanımları elde etme mücadelesi için, bir siyasi partinin arka bahçesi olmadan, hür ve özgür biçimde kendi göbeğimizi kesiyoruz. İşverenin karşısına, hiçbir siyasi kaygı duymadan sadece temsil ettiğimiz kitlenin çıkarları adına çıkmaya,fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir şekilde geliyoruz” dedi.

 

LİYAKAT İLKESİNİN HAKİM KILINMASI İÇİN ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ

 

Sendikanın amacından bahseden Selimoğlu, “ Hür ve eleştirel düşünceyi özümsemiş, çok sesliliğe saygıyı garanti altına alan, “ fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” anlayışıyla bağımsız sendikacılık faaliyetleri yapmayı zorunlu ve vazgeçilmez bir ilke kabul ederek, üyelerin ve tüm eğitim çalışanlarının ekonomik, sosyal, kültürel ve mesleki kazanımları ile hak ve menfaatlerini koruyup geliştirmeyi, tüm sendikal faaliyetlerde etik ilkelere uygun davranmayı, çalışanların insan onuruna yaraşır bir yaşantıya kavuşması, çalışma hayatında emeğin en yüce değer olduğunu kabul ederek liyakat ilkesinin hakim kılınması için çalışmalar yapmayı sendikal hakları evrensel ilkelere ve uluslararası sözleşmelere dayalı olarak hayata geçirmeyi, üyelerin birlik beraberliğine, mesleki bilgi ve birikimlerine katkı sağlamayı, Türkiye Cumhuriyeti devleti anayasasında yer alan, devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü ilkesine ve Atatürk ilkte ve inkılaplarına bağlı kalarak demokrasinin korunup bütün kurum ve kurallarıyla yerleşmesi için çaba göstermeyi, ülkede yaşayan herkesin fırsat ve imkan eşitliği içinde çağdaş bilimsel, laik, demokratik, eşit, parasız ve nitelikli eğitim ve öğretim hakkından faydalanması için gayret göstermeyi, anayasada ifadesini bulan Türk milliyetçiliği fikrinin eğitim politikalarında hakim olması için çalışmayı, tarih, kültür ve yer altı, yer üstü kaynakları ile doğal varlıkların korunması için çalışmalar yapmayı çağdaş uygarlık düzeyine ulaşılması yolunda Türk milli eğitim sisteminin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi yönünde görüş ve önerilerde bulunmayı amaç edinmiştir” dedi.

 

HER TÜRLÜ MÜCADELEDEN YANAYIZ

 

Sendikanın vizyonunda da bahseden Selimoğlu,  "Fikri hür, vicdanı hür, İrfanı hür" bir anlayışla bağımsız sendikacılık yapmayı vazgeçilmez ilke olarak benimsemişiz. Hür ve eleştirel düşünceyi özümseyen, çok sesliliğe saygıyı garanti altına alan çalışmalar için varız. Tüm eğitim çalışanlarının ekonomik, sosyal, kültürel ve mesleki kazanımları ile hak ve menfaatlerini koruyup geliştirmeyi amaçlıyoruz. Çalışma hayatında emektir en yüce değer ve onun da temeli liyakattir anlayışındayız.Çalışanların insan onuruna yaraşır bir yaşantıya kavuşması için etik ilkelere uygun her türlü mücadeleden yanayız. Eğitimde imkân ve fırsat eşitliği ile Bakanlığın başındaki 'Milli' takısı yalnızca yazıdan ibaret olmamalıdır, bütünüyle uygulamada olmalıdır kararlılığındayız. Sendikacılığın zaaflar üzerine kurulmasına, ayrımcılığın ve ötekileştirmenin teşkilatlanma yöntemi olarak kullanılmasına karşıyız. Hiçbir şekilde siyasetin güdümünde olmayacağız, siyaset mahfilini ancak çalışanın sesini duyurma ve hak arama mecrası olarak görme tarafındayız. Başkalarında yanlış gördüklerimiz ve eleştirdiklerimizi yapma tekrarına düşmeyecek bir sistem oluşturma iddiasındayız. Kişilerin ve kurumların ilkeleri gölgelemediği bir kadro hareketi başlatıyoruz. Hürriyetçilik her noktada şiarımızdır. Zira özgürlük de, irade beyanı da kutsaldır. Mücadelemiz memurun vicdanının yansıra cüzdanının da hür olması mücadelesidir. Düşüncenin gümrük denetçiliği bindiğimiz dalı kesmektir. Dijital dönüşüm sürecini okumak farklı fikirlerin bereketini toplumsal faydaya katabilmekle mümkün olur. Aslolan millettir, devlet dahil tüm kurumlar milletin devamlılığı ve refahı içindir. Ki uygarlık da örgütlü mücadelenin tohumları arasında yeşerir. Hayat hakkın mücadele azmin kadardır. Ki tüzüğümüz mücadelemizin manifestosudur. Sizleri örgütlenme hürriyetine çağırıyoruz; ant olsun özgürlüğe” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10