'ikinci Bahar' Çerkezköy'de sahnelendi

Çerkezköy Belediyesi'nin Ocak ayı Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği tiyatro etkinliklerinin ilki olan "İkinci Bahar" isimli oyun Çerkezköylü tiyatro severlerle buluştu. Yönetmen

Çerkezköy 19.01.2022 15:48:00 0

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde dün akşam saat 20.00’de ücretsiz sahnelenen oyuna 2 saat öncesinden bilet alımı başlarken, izleyicilere maske ve HES kodları kontrol edilerek salonda yer gösterildi.  Zaman zaman müziklerle ve usta oyunculuklarla izleyenlere keyifli anlar yaşatan oyun, 2 perde olarak sahnelendi.

 

İZLEYENLERİ KAHKAHAYA BOĞDU

 

İzleyenleri kahkahaya boğan oyun sona erdikten sonra Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, sahneye çıkarak oyuncuları tek tek tebrik etti. Oyun ekibine çiçek takdim eden Akay, oyunculara geldikleri için ve başarılı performanslarından dolayı teşekkür etti.  

 

OYUNUN KONUSU

 

Alfonso Paso’nun eserinden uyarlanan, yönetmenliğini Serkan Budak’ın üstlendiği oyun, aşkın ve mutluluğun yaşı olmadığını izleyenlere yer yer komik bir dille anlatıyor. Oyuncu kadrosunda başrolleri usta oyuncular Cihat Tamer ve Suzan Aksoy paylaşırken, Tolga karakteriyle Kerem Poyraz Kayaalp, Aslı Karakteriyle Selin Köseoğlu ve doktor rolüyle Serkan Budak izleyici karşısına çıkıyor.

Hayatlarının amacını yitirmiş, hastalık hastası olan ve sürekli çocuklarından umutsuzca yakınan iki yaşlı insan Orhan, oğlu Tolga’ya, Nihal de kızı Aslı’ya rağmen birbirine aşık olur. Bir doktorun kliniğinde tanışan Orhan ve Nihal, doktorun kendilerine yardımıyla bir plan kurar ve çocuklarına aşklarını kabul ettirirler. İş ve kariyerden başka hiçbir şey düşünmeyen çocukları en sonunda bu yaşlı ikilinin aşkına anlayış göstererek, anne ve babalarına ‘İkinci Bahar’ yaşama şansı verirler.

Oyunu izlemeye gelenler arasında, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcıları Nedim Yılancı ve Mustafa Gümüş, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Şencan, CHP Belediye Meclis üyesi Bulut Becerik, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar ve sanatseverler yer aldı.

 

Haber/ Fatma Nur VURAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10