Belediye ve Mühendislik Fakültesi arasında protokol imzalandı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi ve Çerkezköy Belediyesi arasında Emisyonlardan kaynaklı koku şikayetlerinin izlenebilirliğini sağlamada kullanılacak Mobil Uygulama ve Bildirim Yö

Çerkezköy 19.01.2022 16:39:00 0
Belediye ve Mühendislik Fakültesi arasında protokol imzalandı

NKÜ Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay arasında imzalanan emisyonlardan kaynaklı koku şikayetlerinin izlenebilirliğini sağlamada kullanılacak cep telefonu tabanlı uygulamanın Çerkezköy’e ve NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi’ne hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Akay, “Bu uygulama ile vatandaşlarımız ister güzel olsun, ister kötü koku anında cep telefonları ile bize bildirimde bulunabilecekler” ifadelerini kullandı.

 

KOKUNUN NEDENİ TESPİT EDİLİP İLGİLİ KURUMA BİLDİRİLECEK

 

Emisyonlardan kaynaklı koku şikayetlerinin özellikleri toplanarak, sürekli güncelleneceğini kaydeden Başkan Akay, “NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi ile yaptığımız protokol kapsamında kentimize ait emisyonlardan kaynaklı koku şikayetleri ile ilgili bilgiler toplanacak, bilgisayar ortamında depolanacak, veriler güncellenecek, kontrol ve analiz edilerek görüntülenebilecek. Kısacası kentimizin emisyonlardan kaynaklı koku şikayetlerinin özellikleri toplanarak, sürekli güncellenecek. Eğer kötü kokuyla alakalı bir sorun ise bunu Çerkezköy Belediyesi çözecekse bize, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi çözecekse Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne, eğer Bakanlığı ilgilendiren bir konu ise Çevre ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bildirecek” ifadelerine yer verdi.

 

HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ ETTİ

 

İmzalanan Emisyonlardan Kaynaklı Koku Şikayetlerinin İzlenebilirliğini Sağlamada Kullanılacak Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) Destekli Mobil Uygulama ve Bildirim Yönetim Paneli Geliştirme Projesi protokolünün Çerkezköy Belediyesi’ne ve NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi’ne hayırlı olmasını dileyen Başkan Akay, iş birliği ve katkıları için de Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer ve öğretim üyelerine teşekkür etti.

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10