Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans salonunda saat 10.00’da düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.
“EN FAZLA GÖÇ ALAN İLÇELERDEN BİRİ”
Programın açılış konuşmasını yapan Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal, Kapaklı’nın yeni bir ilçe olmasına rağmen Türkiye ölçeğinde en hızlı büyüyen 3’üncü ilçesi olduğunu belirterek, “İlk 3 içerisinde yer alan, en fazla göç alan ilçelerden biri. Göreve gelmemizin ardından yaklaşık bir yıldır yaptığımız çalışmalar neticesinde ilçemizin hızla büyüdüğünü, bununla birlikte birtakım olumsuzlukların da yaşandığını tespit etmiş bulunmaktayım” şeklinde konuştu.
“TOPYEKUN YÜRÜTÜLMESİ GEREKEN BİR MÜCADELE”
Kaymakam Gürdal, “2024 yılı Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planı çerçevesinde, bağımlılıkla mücadele, uyuşturucuyla mücadele, aile içi ve kadının şiddetle mücadele ve siber suçlarla mücadele çalışmaları kapsamında adliye, emniyet ve jandarmamız gece gündüz demeden cansiperane bir şekilde çalışıyor ama mücadele sadece emniyet, jandarma ve adliyemizin çalışmasıyla değil, topyekun ailelerimizle, okul aile birliklerimizle, Rehberlik Öğretmenlerimizle birlikte yürütülmesi gereken bir mücadele. Bu amaçla bugün bu eğitici bilgilendirme faaliyetini planladık. Katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum” dedi. Organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen başta emniyet ve jandarma ekiplerine, Tekirdağ’dan Kapaklı’ya kadar teşrif edip vatandaşları aydınlatacak olan ekiplere, ayrıca bu salonu tahsis eden Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kuruluna teşekkür etti.
UYGULAMALAR VE PROJELER TANITILDI
Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal’ın konuşmasının ardından En İyi Narkotik Polisi Anne, Uyuma uygulaması ve NARVAS projesinin tanıtımını yapan Polis Memuru Mehmet Özdoğan, En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi’nin 2022 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı tarafınca hazırlanmış bir proje olduğunu belirtti.
UYUŞTURUCUYA BAŞLANMADAN ÖNÜNE GEÇİLMESİ HEDEFLENİYOR
Projenin uyuşturucuyla mücadelede annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışmalarını kapsadığını dile getiren Özdoğan, “Proje ile uyuşturucuya başlanmadan önüne geçmeyi ve uyuşturucu kullanmış ama henüz bağımlı olmamış çocukları kurtarabilmeyi hedefliyoruz. Sizlerin desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Çocuklarımızı birlikte koruyabilmek için işbirliğini önemsiyoruz. Gençlerimiz bizim için kıymetli ve değerli. Söz konusu suç gruplarıyla mücadele güvenlik kuvvetlerince sürdürülüyor ancak toplumun desteğini almış, vatandaşın katkılarıyla güçlendirilmiş bir mücadelenin, uyuşturucu ile mücadelede köklü başarılara imza atılması adına önemi büyüktür” ifadelerini kullandı.
“TOPLUMUN GELECEĞİNE DE ZARAR VERİYOR”
Özdoğan, “Uyuşturucu kullanımına bağlı olan zararlar sadece kullanıcıyla sınırlı sağlık sorunlarından ibaret değil. Sağlığa verdiği zararların yanı sıra çoğu zaman kişinin ailesine, içinde bulunduğu çevreye ve toplumun tamamına yansıyan hukuki, sosyal, ekonomik sorunları da beraberinde getirmektedir. Uyuşturucu genç nesilleri tehdit eden ve toplumun geleceğine de zarar veren ciddi bir güvenlik problemidir” şeklinde konuştu.
“ULUSLARARASI ALANDA TAKDİRLE KARŞILANIYOR”
Polis, jandarma, denizlerde sahil güvenlik, gümrüklerde ise gümrük muhafaza ekiplerinin uyuşturucunun arzıyla mücadelede yer aldığını dile getiren Özdoğan, “Uyuşturucu kaçakçılığı bağlamında son derece hassas bir coğrafyada görev yapan güvenlik güçlerimiz, insanlık suçu olan uyuşturucu suçlarıyla mücadeleyi tüm dünya çocuklarını kendi çocukları olarak gören bir anlayışla sürdürmektedir. Ülkemizde yapılan mücadele ulusal ve uluslararası alanda takdirle karşılanmaktadır” dedi.