Çerkezköy - Mısır ticaret köprüsü

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) organizasyonuyla 28 - 30 ekim tarihlerinde gerçekleştirilen Mısır iş gezisi programına Çerkezköylü kadın girişimciler

Çerkezköy 3.11.2011 21:02:00 0
Çerkezköy - Mısır ticaret köprüsü

BİR BAKAN, ALTI MİLLETVEKİLİ

DEİK Türk-Mısır İş Konseyi ve Bilecik Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zuhal Mansfield koordinatörlüğünde Mısır’da çeşitli görüşmelerde bulunan 65 kişilik iş kadınları heyetine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi’nin de aralarında bulunduğu altı milletvekili eşlik etti.

EKONOMİYE KATKI

Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanı Mohammed Eisa ve Mısır Petrol Bakanı Abdullah Guab, Mısır Uluslar arası Ekonomik İlişkiler Bakan Yardımcısı Somaya Saad’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Karşılıklı İş Görüşmeleri Açılış Töreni'nde iki ülke arasındaki vizelerin kaldırılması konusu gündeme geldi. Mısır ve Türkiye arasında vizesiz seyahat edilebilmesi, ekonomik ilişkilere katkı sağlayacak.

 'TÜRKİYE'DE NİL SICAKLIĞI'

Türk iş kadınları Mısır’da temaslarının ardından Türkiye’nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı tarafından büyükelçilik konutunda verilen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna da katıldı. Hakkari’de yaşanan terör saldırısı ve Van depremi dolayısıyla resepsiyonda müzik dinletisi yapılmadı. Bakan Fatma Şahin, resepsiyondaki konuşmasında Van’da yaşanan afetin ardından Mısır’dan gelen yardımı, “Nil Nehri'nin sıcaklığının Türkiye’de hissedilmesi” şeklinde tanımladı.

HEDEF TİCARET KÖPRÜSÜ

İş kadınlarından oluşan heyet başkent Kahire'ye 30 kilometre uzaklıktaki El Obour kentinde Türk ve Mısır ortak girişimi olan tekstil tesisinde incelemelerde bulundu. Heyet, Giza Piramitlerini de ziyaret etti. ÇTSO’yu temsilen Mısır'a giden Gülçin Uygun ve Ayşenur Taş, Mısırlı iş adamları ile gerçekleştirdikleri iş görüşmelerinin oldukça verimli geçtiğini, projelerin hayata geçmesi durumunda Çerkezköy - Mısır arasında bir ticaret köprüsünün oluşabileceği bilgisini verdi.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10