Kurbanlık pazarında 'arefe bekleyişi'

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Çerkezköy Kurban Pazarı’nda beklenen hareketlilik bir türlü başlamadı. Satış hacminin düşük olduğundan yakınan kurbanlık satıcılarının tek umudu

Çerkezköy 3.11.2011 21:04:00 0
Kurbanlık pazarında

Çerkezköy Belediyesi'nce belirlenen Narin Caddesi’ndeki hayvan satış alanı, kurbanlık tüccarlarının çadırlarını konuk ediyor.

VATANDAŞIN DÜŞÜŞ BEKLENTİSİ

Yıl boyu bu dönem için hazırlanan tüccarlar, satışların bekledikleri orana ulaşmamasından şikayetçi. Pınarca Köyü Yolu üzerindeki boş alana kurulan çadırlarda kurbanlık satışları başladı. Bayrama sayılı günler kala satıcıların alandaki bekleyişi sürüyor. Alıcılar ise henüz harekete geçmedi. Tüccarlar kurbanlık fiyatlarının geçen yıla oranla çok fazla artmadığını söylese de vatandaşların beklentisi, satıcılarca telaffuz edilen rakamların bayram arefesinde düşmesi.

FİYATLAR NE DURUMDA?

Kurban pazarında büyükbaş hayvanlar 4 bin ila 9 bin TL arasında alıcı buluyor. Küçükbaşların satış fiyatları ise 600 ila bin TL arasında. 35 yıldır kurbanlık satan tüccar Abdullah Ak, İstanbul’da gerçekleşen 'Angus Protestosu'nu Çerkezköy'deki tüccarlar olarak gönülden desteklediklerini ifade ediyor. Ak'ın verdiği bilgilere göre kurbanlık almak üzere pazara gelen Çerkezköylüler de anguslar yerine Türkiye'nin doğusundan gelen hayvanları satın almak istiyor. Pazarda küçükbaş hayvan satan Hasan Akcan ise fiyatların normal olduğunu belirtiyor. Satışların düşük olduğunu söyleyen Akcan, “Bir haftadır buradayım fakat sadece iki küçükbaş hayvan satabildim. İnşallah bayrama kadar satış yapabilirim” diyor. Kurbanlık satabilmek için Edirne'nin Uzunköprü ilçesinden Çerkezköy’e gelen Nihat Gezek de anguslara tepkili. Gezek, “Önce bizim hayvanlarımız satılsın. Daha sonra angusları piyasaya çıkarsınlar” ifadesini kullanıyor.

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10