Yoksula ‘Askıda Ekmek’

Tekirdağ'da bir fırın işletmesi 'Askıda Ekmek' uygulaması kapsamında hayırseverlerden aldığı parayla yoksul vatandaşların ekmek ihtiyacını karşılıyor.

Tekirdağ 17.11.2011 22:01:00 0
Yoksula ‘Askıda Ekmek’
Çınarlı Ekmek Fırını işletmecisi Ali Can, altı ay önce başlattıkları "Askıda Ekmek" uygulamasıyla ihtiyaç sahibi insanların ücretsiz ekmek alabilmelerine olanak sağlıyor. İnsanların birbirine olan sosyal paylaşımlarını arttırabilmek amacıyla böyle bir uygulama başlattıklarını kaydeden Can, askıda ekmek uygulamasından hem hayırseverlerin hem de yoksul vatandaşların memnun olduğunu ifade etti.
 
İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARA DESTEK
‘Askıda Ekmek’ uygulamasının nasıl işlediğinden söz eden fırın sahibi Ali Can, “Hayırsever vatandaşlarımız bize istedikleri kadar ekmek parası bırakıyor. Biriken paralarla biz de yaptığımız tabelaya ‘Askıda Ekmek’ sayımızı yazıyoruz. Yoksul vatandaşlar bu sayıya göre ekmek alabiliyor. Hayırsever vatandaşların yardımları arttıkça bu rakamı yükseltiyoruz. Uygulamayı bu şekilde takip ediyoruz” dedi. Can sözlerine şöyle devam etti: “Bu uygulamadaki amacımız dinimizin emrettiği gibi sağ elin verdiğini sol el görmeyecek olmasını sağlamak. Bu sayede her vatandaş, sıcak ekmek yemiş oluyor. İhtiyaç sahiplerine de bir şekilde ulaşmış oluyoruz”. Her ihtiyaç sahibine ellerinden geldiğince yardım etmeye çalıştıklarını anlatan Can, hayırseverlerin "Askıda Ekmek" uygulamasına destek verdiğini belirtti.

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10