Suya yüzde 5 zam

Kapaklı Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumunu dün saat 14.00’da gerçekleştirdi. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında gerçekleştirilen

Çerkezköy 17.11.2011 22:19:00 0
Suya yüzde 5 zam
BÜTÇE 33.5 MİLYON TL
33 milyon 500 bin TL olarak kabul edilen 2012 bütçesi ile ilgili bilgi veren meclis üyesi Salih Bengin, geçen seneye göre yüzde 9,8 oranında arttırdıkları bütçede en çok göze çarpan kalemin personel maaşları olduğunu belirtti. Bunun nedenini artan personel sayısına bağlayan Bezgin, 5 yıllık stratejik plan çerçevesinde yapılan uygulamalar nedeniyle bütçeyi çok arttıramadıklarını veya düşüremediklerini söyledi. Bezgin, diğer kalemlerde abest bir artışın olmadığını belirtti.
 
ÜCRETLERE ZAM
Gelir gider bütçesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından bir sonraki gündem maddesinde harç, vergi ve ilan ücretleri görüşüldü. Meskenlerde kullanılan şebeke suyuna yüzde 5 oranında zam yapıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Mandalı şebeke suyuna yapılan yüzde 5 oranındaki zamda elektronik ve mekanik sayaç ayrımının gözetilmediğini söyledi. İlgili gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi.
 
OTOGAR GELİYOR
Meclis toplantısında ele alınan bir diğer gündem maddesi de Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Otogar-Terminal İşletme Yönetmeliği oldu. Kapaklı’da faaliyete geçecek olan otogar ile ilgili yönetmelik de oy birliği ile kabul edildi. Buna göre şu anda Kapaklı Zabıta Amirliği’nde görevli 3 memur girdikleri sınavda başarılı olarak açılacak otogarda kadro hakkı elde etti.
 
YILANCI, TUTANAKLARI SORDU
Daha sonra söz alan meclis üyesi CHP’li Belediye Meclis Üyesi Nedim Yılancı küçük sanayi sitesi ve kent konseyi ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi istedi. Yılancı, ayrıca meclis toplantı tutanaklarının da düzenli bir şekilde meclis üyelerine verilmesini talep etti. Nedim Yılancı’ya cevap veren Başkan Mandalı, toplantı tutanakların düzenli bir şekilde üyelere verilmesi yönünde görüş bildirdi. Küçük Sanayi Sitesi’nin de kısa sürede ihaleye çıkacağını söyleyen Mandalı, kent konseyinin yaptırım gücü olmadığından dolayı pek faydalı bir organ olamadığını belirtti. Meclis toplantısında ayrıca Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın yapmış olduğu Amerika gezisi ile ilgili bir slayt gösterisi yapıldı. Slayt gösterisinin ardından toplantı sona erdi. Kapaklı Belediye Meclisi Kasım ayı 3. Olağan Toplantısı’na üyeler Kenan Efeoğlu ve Ahmet Doğaç katılmadılar.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10