Beş projede sona yaklaşıldı

Belediye, çalışmaları yılsonuna kadar tamamlayacak Çerkezköy Belediyesi tarafından, çeşitli mahallelerinde yapımı devam eden yol çalışmalarında sona yaklaşıldı. Bağlık Mahallesi, İstasyon

Çerkezköy 21.11.2011 19:44:00 0
Beş projede sona yaklaşıldı
SPOR KOMPLEKSİNİN AÇILIŞINA SAYILI GÜN KALDI
Yıldırım Beyazıt Mahallesi Kumlugeçit Mevkii’nde 16 yaş altı Çerkezköylü çocuklar için inşa edilen kompleksten bahseden Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, şu anda futbol sahasının zemininin döşendiğini, önümüzdeki günlerde de spor kompleksinin açılışının yapılacağını açıkladı. Komplekste, futbol, basketbol ve voleybol sahalarının yanı sıra masa tenisi oynanabilecek kapalı bir alan ve küçük çocuklar için de açık oyun alanı bulunduğunu belirten Gümüş, “Bin 800 metrekare alan üzerine kurulu olan spor kompleksi, okulların yaptığı çeşitli etkinliklerde ve turnuvalarda kullanılacak. Spor kompleksi ile ilgili konularda, okulların müdürleri ile her zaman irtibat halinde olacağız” dedi. Gümüş, spor kompleksinde hizmetin ücretsiz olarak verileceğinin altını çizerek, çocukların güvenliği için de bir güvenlik görevlisinin çalışacağını kaydetti.
 
PAZAR YERİNDE SONA YAKLAŞILDI
Bağlık Mahallesi’nde yapımı devam eden pazar yeri ile ilgili de bilgi veren Gümüş, pazar yerinin bir ay içinde tamamlanacağının müjdesini verdi. Pazar yerinin, bağlantı yollarının yapım aşamasında olduğunu ifade eden Gümüş, yolların tamamlanmasının ardından pazar yerinin çatısının da inşa edilerek çalışmaların tamamlanacağını açıkladı. Pazar yeri, bin 500 metrekare kapalı alan ve 300 metrekare otopark olmak üzere toplamda bin 800 metrekare alan üzerine inşa ediliyor.
 
HAYVAN BARINAĞI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, İstasyon Mahallesi’nde yapımı devam eden hayvan barınağının üç hafta içinde tamamlanarak hizmete açılacağını söyledi. Hayvan barınağında köpek ve kedi barınma yerleri, gezinti alanları, müşahede alanları, yiyecek hazırlama binası gibi bölümlerle bir idari binanın bulunacağını kaydeden Gümüş, barınağın 8 bin metrekare alan üzerine inşa edildiğini ifade etti. Trakya’nın en güzel, en modern ve en kapsamlı hayvan barınağını yaptıklarını belirten Gümüş, “Sadece köpek ve kedilerin değil avda yaralanan ve bakıma ihtiyacı olan av hayvanlarının bakımı da burada yapılacak” dedi.
 
BETON YOLLAR DA TAMAMLANIYOR
Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş’ten alınan bilgilere göre; Bağlık Mahallesi, İstasyon Mahallesi ve Fatih Mahallesi’nde yaz ayında başlayan demirli beton yol yapım çalışmaları ise büyük oranda tamamlandı. Bağlık Mahallesi’nde yapımı devam eden 30 bin metrekare demirli beton yol ve Fatih Mahallesi’nde yapımı devam eden 50 bin metrekare demirli beton yol çalışmalarında sona yaklaşıldı. İstasyon Mahallesi’nde ise 70 bin metrekare olan demirli beton yolun bir ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor.
 
ÖZTRAK CADDESİ YIL SONUNDA TAMAMLANACAK
Çerkezköy’deki çeşitli kavşaklarda sinyalizasyon çalışması yapacaklarını belirten Gümüş, “Namık Kemal Bulvarı ve Barbaros Caddesi’nde bulunan kavşaklarda refüj düzenlemeleri yapılacak” dedi. Öztrak Caddesi’ndeki kaldırım ve yol çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Gümüş, çalışmaların yılsonuna kadar tamamlanacağını ifade etti.
 

Haber / Kader BİLGEN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10