Kadın Meclisi yeni projeler için kolları sıvadı

Yeni dönem Kent Konseyi Kadın Meclisi ilk toplantısını dün saat 12:00’da Belediye Nikah Salonu’nda gerçekleştirdi.

Çerkezköy 12.12.2011 17:36:00 0
Kadın Meclisi yeni projeler için kolları sıvadı
İLK TOPLANTI YAPILDI
Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Aynur Düzgünel başkanlığında gerçekleştirilen ilk toplantıya Kadın Meclisi Üyelerinin yanı sıra Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli de katıldı. Gerçekleştirilen ilk toplantıda gündemi açıklayan Aynur Düzgünel, ilk olarak bir önceki dönemin değerlendirmesini yaptı. Geçen yıl belediyeye sunulan 70 projenin şuan yedi tanesinin kabul edildiğini söyleyen Düzgünel, kadın meclisinin de ‘kadınlara ailenin korunması hakkında bilgilendirme seminerlerinin verilmesi” projesinin kabul edildiğini söyledi.
 
İLK PROJE: ALO ŞİDDET HATTI
Toplantıda Kent Konseyi Kadın Meclisi ilk projesini de açıkladı. Kadın meclisi üyeleri “Çerkezköy’de girişimci kadınların fazla olduğu ve bu konuda belediyeden kadınlara yönelik girişimcilik eğitimi verilmesi, kadınlara yönelik koruma “Alo Şiddet Hattı” projesinin hayata geçmesi, şiddete uğrayan kadınlara kadın sığınma evi açılması, Kent Konseyine ait bir web sitesi kurulması ve belli bir ücret karşılığında çalışan kadınların çocuklarına bakabilecek birkaç kişi ayarlanması” gibi proje önerilerini sundular.
 
“FİKİRLERİNİZİ ARAŞTIRIP PROJE KAPSAMINA GETİRİN”
Toplantıda konuşan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, önerilerin çok güzel olduğunu belirterek, bu fikirlerin araştırılıp bir sonraki toplantıya proje şeklinde sunulmasını istedi. Web sitesi hakkında araştırma yapıldığını ve en kısa zamanda Kent Konseyine ait bir site kurmaya çalışacaklarını belirten Gayretli, bir sonraki toplantıya üyelerden yanlarında Çerkezköy için güzel fikirler sunabilecek arkadaşlarını da getirmelerini istedi. Bir sonraki toplantıyı 23 Aralık Cuma günü saat 12:00’da yapacaklarını bildiren Kadın Meclisi Başkanı Aynur Düzgünel de, üyelerden toplantı zamanına kadar fikirlerini araştırıp geliştirmelerini istedi.
 
Çerkezköy Haber / Sedat KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10