Kapaklı halkının çilesi; Lağımlı dere

55 bin nüfusa sahip, hızla büyüyen ve Türkiye’nin ilçe olmaya aday, en büyük beldesi olan Kapaklı’da Atatürk Mahallesi sakinleri, mahalleyi ortadan ikiye bölen dereden şikâyet ediyor. Derenin, kötü gÃ?

Çerkezköy 20.12.2011 17:25:00 0
Kapaklı halkının çilesi; Lağımlı dere
Kapaklı Atatürk Mahallesi sakinleri, mahalleyi ortadan ikiye bölen derenin, çöplüğü andıran görüntüsünden ve kötü kokusundan şikâyet ediyor.
 
‘LAĞIM SULARI EVLERE KADAR ULAŞIYOR’
Mahalle sakini Nizamettin Çoban, kış aylarında artan yağışların da etkisiyle birlikte derenin taşmasından ve alt yapının yetersiz olmasından şikâyet ediyor. Derenin çok pis olduğunu ve kötü koktuğunu belirten Çoban, “Kapaklı’nın bütün kanalizasyonu açık bir şekilde dereye akıyor. Yağmur yağdığında da hem taşıyor hem de kötü kokuyor” dedi. Önceki yıllarda yaşanan sorunların tekrar yaşanmaması için yağışlar başlamadan, yetkililerin konuya çözüm bulmasını isteyen Nizamettin Çoban, çalışmaların yetersiz olduğunu ve derenin kapatılması gerektiğini belirtti. ‘Temiz bir çevre istiyoruz’ diyen Çoban, “Lağımların evlere kadar ulaştığı günleri dahi yaşadık. Şuana kadar çok yağmur yağmamış olmasına rağmen, yollar dize kadar çamur içinde. Derenin yanı, park alanı olarak ayrılmış. Ancak ne park var, ne de burası oyun alanı olabilecek bir yer. Görünen köy kılavuz istemiyor. Burası adeta mikrop yuvası” ifadesini kullandı.
 
VATANDAŞ KÖTÜ KOKU İSTEMİYOR
Aynı mahallede ikamet eden, Saniye Kurt ise, yine aynı konulardan şikâyet etti. “Yağmur yağdığı zaman, dere taşıp da pislikler evlerimize kadar gelecek korkuyla yaşıyoruz” diyen Saniye Kurt, “Atatürk Mahallesi, kalabalık bir mahalle. Bu yüzden, yetkililerin biraz daha özenli davranması gerekiyor. Yağmur yağdığında, köprüleri kullanamıyoruz. Pis sular evlere kadar geliyor. Bir an önce bu kötü kokudan kurtulmak istiyoruz” dedi.
 
‘BELEDİYE YARDIM ETMEDİ’
Melek Çapa da yağışlarda derenin taşmasından dolayı, birinci katta bulunan evini kiraya verememekten şikâyet ediyor. Geçen yıl, yine derenin taşmasından dolayı, lağım sularının evlerine kadar ulaştığını, mağduriyetlerini yetkililere bildirmek üzere Kapaklı Belediyesi’ne gittiklerini belirten Çapa, “Durumu bildirmek için gittiğimizde evi alırken nereye bakıyordunuz diye tepki gösterdiler. Oturma izni olan bir bina. O zaman neden oturma izni verdiler? Gelip, mahalleyi temizlemediler. Adeta mikrop yuvası gibiydi. Herkes kendi evinin önünü, kendi imkânlarıyla temizledi” dedi. Mahalleli ‘Her sene derenin taşmasından bıktık. Yağmur yağdığında, arabalarımız, su içinde yüzüyor. Bu sene de aynı şeyleri yaşamamak için, yağmurlar başlamadan önce, yetkililerin konuya el atmalarını, gerekirse dereyi kapatmalarını istiyoruz” dedi.
 

Çerkezköy Haber / Kader BİLGEN 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10