‘Tarih her zaman kahramanları hatırlar’

CHP Kadın Kolları Başkanı Ayfer Dönmez, Yedek Subay Kubilay ve arkadaşlarının ölümünün 81. yılı dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Menemen’de yaşanan olayın, Cumhuriyet tarihinin en

Çerkezköy 22.12.2011 19:58:00 0
‘Tarih her zaman kahramanları hatırlar’
CHP Kadın Kolları Başkanı Ayfer Dönmez, Subay Kubilay ve arkadaşlarının ölümünün 81. yılı dolayısıyla basın açıklaması yaptı.
 
‘TARİHİN ÖNEMLİ OLAYLARINDAN BİRİ’
‘Cumhuriyet tarihinin en önemli olaylarından biri Kubilay ve arkadaşlarının Menemen’de katledilişidir’ diyen Ayfer Dönmez, 1930 yıllarında bu vahşetle boy gösteren şeriat yanlısı gericilerin bugün kabuk değiştirdiğini belirterek “Şimdi gericiler, demokrasi havarisi kesildiler. Şimdi, gericiliklerini ileri demokrasilerle maskeliyorlar. 81 yıl önce kafasını kestikleri Cumhuriyet güçlerine şimdi teknolojik silahlarla saldırıyorlar. Düzmece kasetler düzenliyorlar, telefonlarını dinliyorlar, yayınlanmamış kitaplarını yasaklayıp demir parmaklıklar arkasına atıyorlar” dedi.
İrticacıların arkasında, 1930 yılında İngiliz emperyalizminin yer aldığını, bugün de ABD’nin dünyanın en büyük emperyalisti olduğunu savunan Dönmez “Dün İngiliz’in emrine girenler, bugün ABD’nin hizmetine girdi. Gericilik, emperyalizmden beslenir. Arkasında her zaman emperyalizm vardır. Emperyalizm’e karşı mücadele etmeden gericiliğe karşı mücadele etmek olamaz. Gerçek bağımsızlık kazanılmadan gericilik alt edilemez. Bugün Ortadoğu da oynanan oyun, emperyalist güçlerin radikal gericileri iş başına getirme oyunudur. Adına da “ Arap Baharı” ismi verilmektedir” açıklamasını yaptı.
 
‘ŞİMDİ MÜCADELE ZAMANI’
‘Ortadoğu’da oynanan oyuna, Türkiye gericilerinin nasıl alkış tuttuğu, nasıl emperyalistlerden çok emperyalist davranışlarda bulunduklarını herkesin izliyor’ diyen Dönmez, açıklamasını şöyle tamamladı: “Yobazlar kendileri gibi düşünmeyen hiç kimseye hayat hakkı tanımamaktadır. Bu korku ortamına karşı mücadele etme sürecidir. Kahramanca mücadele sürecidir. Tarih her zaman kahramanları hatırlar. Şimdi zulümleri ile gücü ellerinde bulunduranlar tarihin utanç yapraklarını oluşturacaktır. Tıpkı bir engizisyon yargıcı gibi bizleri yargılayanlar, bizleri demir parmaklıklar arkasına atanlar, tarihin kapkara bir döneminin temsilcileri olacaklardır. Tarih, bu haksızlıklara uğrayan Kubilay gibi kahraman Cumhuriyet savaşçılarının destanını yazacaktır”
 

Çerkezköy Haber / Kader BİLGEN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10